Cum se face cel mai gustos vin fiert. Ce mirodenii nu ar trebui să lipsească

Suntem în sezonul rece, iar băuturile cel mai des consumate în această perioadă sunt cele calde, ceaiul, ciocolata caldă și, desigur, nu ar putea să lipsească vinul fiert.

01 dec. 2021, 13:02
Cum se face cel mai gustos vin fiert. Ce mirodenii nu ar trebui să lipsească

Vinul fiert este vedeta sezonului rece, mai ales dacă știi cum să-l prepari. E o băutură specifică Europei, dar se prepară în mai multe părți ale globului. Prima dată a fost pregătit în Italia, în secolul II, mai exact la Romă. Era perioada în care legiunile aduceau struguri și vin din tot felul de zone precum bazinul Rinului și al Dunării.

Vinul fiert, pe lângă faptul că e foarte gustos, are și o mulțime de beneficii pentru sănătate. În primul rând, el ne apără sistemul cardio vascular și ne îmbunătățește circulația periferică. Scade și nivelul colesterolului din sânge și e bogat în antioxidanți. Totuși, e bine să țineți cont că vinul fiert poate să dăuneze dacă e consumat în cantități exagerate.

Consumul vinului fiert e ideal în anotimpul rece. E foarte important, însă, ce mirodenii folosiți pentru a-l face și mai gustos. Cele mai populare sunt fructele, mierea sau zahărul, scorțișoara.

Iată de ce aveți nevoie:

-vin de orice fel. Puteți alege chiar și vin alb

Cu ce îndulciți vinul fiert:

-zahăr brun, zahăr tos

-miere

Mirodenii pentru vinul fiert:

-anason stelat

-batoane întregi de scorțișoară

-boabe de piper

-bucăți de cuișoare

-ardei iute sau chilli

-coajă de portocale / lămâie / lime

-esență de vanilie sau baton întreg

-suc de fructe de pădure / de cireșe

Mod de preparare:

Puneți vinul într-un vas pe foc mic şi lăsați-l la încălzit. Apoi, adăugați condimentele favorite, dar nu mai mult de trei pentru a nu strica gustul vinului. Îl aducem în punctul de fierbere, dar nu trebuie lăsat să fiarbă în clocot, pentru că alcoolul se va evapora. După 5-7 minute se ia de pe foc, se strecoară, şi se serveşte cu felii proaspete de fructe. În cazul în care adăugăm şi sucuri de fructe, se fierb mai întâi condimentele cu sucul, iar apoi se adaugă şi vinul.

Citește și Când trebuie să pui avocado în frigider. Cele mai bune metode pentru a te bucura de acest fruct

Citește și Trucurile simple care te ajută să scapi de durerile de cap. Nu implică niciun medicament și au multe beneficii pentru sănătate!