Cum se face deszăpezirea în oraşul lui Klaus Iohannis VIDEO

În parcările cu plată din zona centrală a Sibiului, precum și pe unele din străzile înguste ale centrului istoric, deszăpezirea se face "pe sistem american": în fața unui autoturism cu tracțiune integrală este montat un plug de dimensiuni reduse, având lățimea puțin mai mare decât a unui autoturism obișnuit.

06 ian. 2015, 11:21

Autovehiculul astfel echipat este proprietatea firmei Schuster SRL & Co Ecologic, cea care alături de Getesib SRL este semnatara contractului de curățenie și deszăpezire a Sibiului, scrie turnulsfatului.ro.

Citeşte şi Aşa erau scoşi oamenii la deszăpezit în decembrie 1945. Leneşii era aspru pedepsiţi FOTO

„Aceasta este a treia iarnă în care folosim mașina. E folosită în toate parcările, acolo unde nu se poate intra cu plugurile mari. Nu e foarte greu de manevrat, dar trebuie să ai grijă la mașinile parcate. Când dai cu spatele se ridică plugul, iar când înaintezi, plugul apasă”, spune Nicușor Sas, șoferul mașinii.

Primăria: deszăpezire și pe timp de noapte

Primăria Sibiu a anunțat în cursul după-amiezii de luni că operațiunile de deszăpezire au fost programate și pentru noaptea dintre 4 și 5 ianuarie. „În paralel se lucrează manual la deszăpezirea trotuarelor care sunt proprietate publică, îndepărtarea zăpezii din stațiile de autobuz și din dreptul trecerilor de pietoni și cea depusă pe scările situate pe domeniul public”, se arată într-un comunicat al administrației locale.

Citeşte şi Primele imagini cu preşedintele KLAUS IOHANNIS la petrecerea de Revelion

200 de somații pentru sibieni

De datoria sibienilor este să curețe zăpada de pe trotuarul aflat în fața imobilelor în care locuiesc. De asemenea, societățile comerciale sunt la fel obligate să deszăpezească în fața propriilor sedii. În caz contrar pot fi aplicate și amenzi. Primăria anunță că, deocamdată, au fost împărțite doar sancțiuni.
„Inspectorii Serviciului de Administrare a Domeniului Public au transmis ieri (duminică – n.r.) 200 de somații cu privire la aceste obligații, iar în prezent se află pe teren pentru a verifica dacă cei somați au și intervenit. În caz contrar se vor aplica amenzi”, se mai arată în comunicatul transmis luni de Primăria Sibiu.