Cum se face treabă în Ibănești. Pimarul Pletea, imagini incendiare în timp ce dansa pe mese în căminul cultural

Imagini șocante au făcut înconjurul internetului. Este vorba despre un videoclip cu primarul din Ibănești, Benone Pletea, în care se vede cum acesta dansează pe mese în căminul cultural. Imaginile au fost surpinse la ziua de naștere a acestuia, pentru care a organizat o petrecere de zile mari.

12 ian. 2024, 10:48
Cum se face treabă în Ibănești. Pimarul Pletea, imagini incendiare în timp ce dansa pe mese în căminul cultural
Cum se face treabă în Ibănești. Pimarul Pletea, imagini incendiare în timp ce dansa pe mese în căminul cultural

Primarul de la Ibănești a făcut show în căminul cultural. Benone Pletea a decis să își serbeze ziua de naștere cu mult fast, profitând de „beneficiile” obținute odată cu înscăunarea sa în funcția de primar al comunei. Cu toate că, în mod normal, ar fi trebuit să închirieze sala în care a avut loc petrecerea, Pletea a presupus că este suficient faptul că ocupă această funcție, motiv pentru care a organizat bairamul, fără să mai țină cont de vreo procedură. Sunat și întrebat dacă este adevărat că a dansat pe mese, acesta a replicat scurt: „niște miciuni, eu sunt om serios!”. Dacă numele pare cunoscut, acest lucru se întâmplă, deoarce Pletea este același primar care a fost prins copiind la examenul de bacalaureat!

Citește și: Dmitri Medvedev avertizează că Rusia ar putea utiliza armele nucleare în cazul unui atac din partea Ucrainei asupra siturilor de lansare a rachetelor

Primarul a comandat o fanfară care să-i cânte pentru un dans de senzație executat pe mesele de la căminul cultural din comună. După ce aceste imagini au început să circul pe internet, jurnaliștii de la publicația Vremea Nouă au încercat să afle mai multe detalii despre acest subiect și să afle mai multe chiar de la Primarul Pletea. Conform acestor, edilul s-a eschivat, însă a vrut să sublinieze faptul că este definit de seriozitatea pe care a demonstrat-o în mai bine de 20 de ani, de când deține funcția de primar.

Benone Pletea, un politician abil, conduce comuna de nu mai puțin de cinci mandate. A devenit primar al localității Ibănești în ianuarie 2004, în momentul în care aceasta a fost înființată. Inițial numit primar interimar, el a fost în primă fază consilier local în comuna Alexandru Vlahuță, de unde s-au separat satele Ibănești, Mânzați și Puțul Olarului, formând astfel comuna nouă. În vara anului 2004, Pletea a candidat la funcția de primar din partea PRM și a fost susținut masiv de către locuitorii comunei. Din acel moment și până în prezent, a fost reales de cinci ori.

Parcursul său politic a început în PRM până în 2008, ulterior migrând în PD și PNL. Din 2014, a devenit membru PSD, beneficiind de ordonanța lui Victor Ponta care a permis membrilor USL să-și aleagă partidul preferat. În 2007, Pletea a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare de către Judecătoria Bârlad, după ce a depus o diplomă falsă la Inspectoratul Teritorial de Muncă, pretinzând că a absolvit Academia de Studii Economice București, deși avea doar zece clase. Cu toate acestea, nu și-a pierdut funcția. Un an mai târziu, a fost eliminat din examenul de Bacalaureat pentru fraudă, fiind prins copiind de către un fost coleg de partid din PNL, care l-a dat afară din sală imediat ce i-a descoperit fițuicile în buzunar.

După 13 ani de liniște, primarul Benone Pletea revine în atenția opiniei publice, fiind chiar reținut timp 24 de ore pentru fraudarea alegerilor. Alături de mai multe persoane, primarul PSD a falsificat 82 de adeverințe medicale prin intermediul cărora au fost întocmite cereri de vot cu urna mobilă în cadrul scrutinului din 27 septembrie 2020. Pletea a fost reales atunci primar cu 518 voturi, devansând-o pe liberala Elena Ibănescu, care obținuse 212 voturi. Primarul Benone Pletea este în plin proces, dosarul său cu numărul 7966/189/2022 fiind pe rolul Judecătoriei Bârlad. Acesta este judecat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, alături de fostul său viceprimar Ionel Iacomi. Acesta este acum doar consilierul personal al primarului, după ce a fost și acesta condamnat cu suspendare pentru trafic de țigări Plugaru. În data de 11 ianuarie 2024, a avut loc la Judecătoria Bârlad un termen de judecată, în dosarul primarului Pletea, cauza fiind amânată, inculpații cerând termen pentru angajare apărători și pentru pregătirea apărării. Termenul următor fiind stabilit pe 25 ianuarie 2024.

Citește și: Detalii șocante în cazul doctoriței care s-a aruncat de la etaj împreună cu bebelușul ei pentru a scăpa de incendiu. Cunoscuții spun că viața ei era un calvar