Cum se face vişinata, băutura preferată a româncelor. Reţeta pas cu pas

Vişinata se numără printre băuturile preferate de românce. Astăzi vă prezentăm o reţetă pe care e musai să o încercaţi.

02 iul. 2022, 11:10
Cum se face vişinata, băutura preferată a româncelor. Reţeta pas cu pas

Cum se face vişinata. Pe lângă dulceaţa de vişine şi compot, gospodinele mai pregătesc în această perioadă şi vişinata. Vă prezentăm reţeta pas cu pas.

Cum se face vişinata. Este băutura preferată a femeilor

Citeşte şi Limonadă cu căpşune şi ghimbir, mentă sau trandafiri. Care este reţeta ta preferată?

Aveţi nevoie de următoarele ingrediente: două kilograme de vişine, doi litri de alcool dublu rafinat de 96 de grade, două kilograme de zahăr şi doi litri de apă.

Mod de preparare 

În primul rând, trebuie să spălăm bine vişinele, să le curăţăm de codiţe, după care se lasă la zvântat. Atenţie, la această reţetă nu scoatem sâmburii fructelor.

Vişinele se pun într-o damigeană, iar peste ele turnăm alcoolul. Acoperim şi punem damigeana într-un loc întunecat şi răcoros. Se lasă la macerat timp de o săptămână, potrivit savoriurbane.ro. 

După o săptămână, pregătim un sirop din două kilograme de zahăr şi doi litri de apă. Se lasă la fiert până când se dizolvă zahărul. După ce s-a răcit, turnăm siropul peste vişinele din damigeană şi se agită uşor. Acoperit damigeana cu un dop şi lăsăm iarăşi vişinata la macerat. De această dată timp de două luni, în acelaşi loc răcoros şi intunecat.

Atenţie, NU turnaţi ţuică, pălincă sau rachiu peste vişine deoarece îi veţi strica gustul.

După cele două luni, vişinata se strecoară şi se pune în carafe speciale pentru lichior prevazute cu dop. Această băutură se pastrează la camara și 2-3 ani, fără probleme.

Citeşte şi Chisăliţă de cireşe, compotul tradiţional din Ţările Baltice. Reţeta pe care e musai să o încerci vara asta