Chisăliţă de cireşe, compotul tradiţional din Ţările Baltice. Reţeta pe care e musai să o încerci vara asta

Astăzi vă propunem o reţetă cu totul şi cu totul deosebită. Este vorba despre chisăliţă de cireşe, un compot traiţional din Ţările Baltice.

21 iun. 2022, 15:30
Chisăliţă de cireşe, compotul tradiţional din Ţările Baltice. Reţeta pe care e musai să o încerci vara asta
Chisăliţă de cireşe, compotul tradiţional din Ţările Baltice

Chisăliţă de cireşe, compotul tradiţional din Ţările Baltice. Această reţetă este făcută şi de gospodinele din Bucovina şi Moldova.

Chisăliţă de cireşe, compotul ideal pentru zilele toride de vară. Uite cum se face

Citeşte şi Dulceaţă de cireşe, reţetă fără conservanţi. Secretul ca să-ţi iasă delicioasă

Pentru prepararea compotului aveţi nevoie de următoarele ingrediente: un kilogram de cireșe din mai multe soiuri, doi litri de apă, 100 de grame de mălai, zahăr sau miere de albine.

Mod de preparare

În primul rând, spălăm bine cireşele, după care scoate sâmburii. Următorul pas este să le punem într-o oală, la fiert. Asiguraţi-vă că focul este mediu. Din când în când îndepăraţi spuma care se formează deasupra. Se lasă la fiert timp de aproximativ 30 de minute.

La finalul celor 30 de minute, se adaugă mălaiul la fel ca la mămăligă şi se amestecă cu un tel. Se lasă să fiarbă timp de 10-15 minute, însă amestecaţi ca să nu se formeze cocoloaşe.

După ce s-a fiert, se lasă la răcit 10-15 minute și se adaugă zahărul sau mierea de albine, potrivit spynews.

Acest compot se serveşte rece, de la frigider, fiind ideal pentru zilele toride de vară. Încearcă şi tu această reţetă şi nu vei regreta. Surprinde-i pe cei dragi cu un compot inedit.

Citeşte şi Preţ cireşe 2022. De unde poţi să cumperi cireşe la 3 lei kilogramul