Cum se falsifică banii. Metode rudimentare, cu scotch şi pix

Publicat: Vineri, 10 Februarie 2012 11:35 // Actualizat: Vineri, 10 Februarie 2012 11:35 // Sursa: România TV

Gruparea care a fost reţinută în decembrie anul trecut pentru plasare de bani falşi a povestit anchetatorilor cum produceau falsurile. Scoteau bancnotele la imprimantă, le lipeau cu scotch, apoi le conturau cu pixul. Printre membrii reţelei se aflau şi câţiva poştaşi.

Foto: Romania TV

Prin astfel de metode rudimentare au falsificat bani membrii grupării anihilate de procurorii DIICOT la finalul anului trecut, informează România TV.

Bărbaţii plasau apoi banii falşi în pensiile oamenilor, întrucât o parte din membrii grupării lucrau ca factori poştali. De asemenea, peste 20.000 de lei falşi au ajuns în magazinele din România.

“Inculpaţii luau fiecare bancnotă contrafăcută şi aplicau o bucată de scotch adeziv. Cu ajutorul unui pix cu gel de culoare albă desenau masca, apoi aplicau o altă bucată de scotch, astfel că desenul ce reprezenta masca de teatru ajungea să fie cuprinsă între cele două straturi de scotch. După, eliminau surplusul de scotch prin tăierea cu un cutter”, potrivit anchetatorilor. Pe lângă plasarea bancnotelor false în pensiile oamenilor şi în diferite magazine falsificatorii comercializau falsurile. La una dintre tranzacţii, pentru 40 de bancnote false de 100 de lei, inculpaţii au cerut 400 de lei. Printre cumpărători s-au aflat însă şi anchetatori sub acoperire.

Procurorii DIICOT au reţinut în luna decembrie 2011, în urma unor percheziţii, 11 persoane. Indivizii au vârste cuprinse între 17 şi 41 de ani şi sunt specializaţi în falsificarea şi punerea în circulaţie de monedă naţională falsificată. Gruparea punea banii falşi şi în pieţe, în zone aglomerate, asta pentru a li se pierde cât mai repede urma celor care falsificau bancnotele. Membrii grupării au plasat bancnotele contrafăcute pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Giurgiu, Argeş, Olt şi a altor 16 judeţe.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
bani falşi DIICOT postasi reţinuţi
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
10 feb 11:42
Răspunde | Votează email 0 email
Romania
Cauta pe Google cuvantul "romopi" si pe prima pagina afisata afli opinii pe care presa nu le prezinta!
1
EUR
4.7794
RON
11 Dec
noapte 2 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H