Cum se încălzeşte corect mâncarea la cuptorul cu microunde. Secretul pe care trebuie să îl ştie orice gospodină

Românii folosesc din ce în ce mai mult cuptorul cu microunde. E o alternativă uşoară şi rapidă prin care putem încălzi preparatele şi se curăţă foarte uşor.

15 mart. 2022, 20:01
Cum se încălzeşte corect mâncarea la cuptorul cu microunde. Secretul pe care trebuie să îl ştie orice gospodină

Cum se încălzeşte corect mâncarea la cuptorul cu microunde. Isabella Avil, tiktoker, a a împărtășit un videoclip cu trei trucuri care ne arată că nu avem nicio idee despre încălzirea alimentelor în cuptorul cu microunde.

Cum se încălzeşte corect mâncarea la cuptorul cu microunde. Secretul pe care trebuie să îl ştie orice gospodină

Isabella Avil, un tiktoker cunoscut în anumite cercuri, a a împărtășit un videoclip cu trei trucuri care ne arată că nu avem nicio idee despre încălzirea alimentelor în cuptorul cu microunde.

Cine nu a încălzit alimentele în cuptorul cu microunde și a găsit părți care ard și altele care rămân reci? Ei bine, soluția este la fel de simplă și constă în punerea farfuriei sau a bolului pe marginea tăvii a cuptorului cu microunde și nu în centru, astfel încât mâncarea să se poată roti și să gătească uniform.

Două feluri de mâncare pot fi încălzite în același timp fără a fi nevoie să le punem în două tranșe. Tot ce trebuie să faci este să pui o cană intre cele două farfurii, astfel încât una să fie deasupra.

În cele din urmă, pentru a evita ca pastele sau pizza să își strice structura atunci când sunt încălzite, cel mai bine este să adăugați o ceașcă mică de apă în cuptorul cu microunde pentru a ajuta la prevenirea pierderii de umiditate care face aceste alimente mai moi și mai gustoase.

Citeşte şi: Filmare din celebra garsonieră de 11 mp de la Cluj. Cum a fost optimizat spaţiul astfel încât să fie util: „N-ai cum să-ţi pierzi cheile aici. Dai odată cu piciorul şi le auzi”. VIDEO
Videoclipul lui Isabella a devenit rapid viral pe TikTok, atingând peste 6,5 milioane de vizualizări și aproape un milion de „aprecieri”. În mod surprinzător, majoritatea utilizatorilor TikTok care au comentat videoclipul au mărturisit că au folosit până acum cuptorul cu microunde.

Citeşte şi: Ceapa coaptă reduce colesterolul, este benefică în tratarea problemelor de coagulare a sângelui şi grăbeşte refacerea organismului după un infarct sau după AVC