Cum se încheie mediile elevilor pe semestrul al II-lea. Explicaţiile ministrului Educaţiei

Publicat: Miercuri, 27 Mai 2020 18:02 // Actualizat: Miercuri, 27 Mai 2020 18:02 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Educaţiei a vorbit miercuri despre cum se vor încheia mediile în anul şcolar 2019-2020, după ce şcolile au fost închise din cauza crizei generate de pandemia de coronavirus. Monica Anisie a explicat că dacă elevul nu are nicio notă pe semestrul al doilea şi nu i se poate valorifica activitatea online, media aceastuia va fi cea de pe semestrul întâi. Dacă elevul este corigent pe semestrul I, atunci cadrul didactic decide împreună cu elevul sau părintele o dată la care elevul poate susţine o lucrare scrisă sau un proiect prin care să fie notat.

Bota la această evaluare devine media anuală, conform Hotnews.

Ministrul Educaţiei a precizat că nu se dau teze pentru semestrul al doilea.

Cum se încheie mediile pe semestrul al doilea după ce şcolile au fost închise din cauza coronavirus

  • Dacă elevul are cel puțin două note în semestrul al II-lea, dar activitatea sa on-line nu poate fi valorificată, atunci situația școlară semestrială se poate încheia doar cu aceste două calificative/note.
  • Dacă elevul are cel puțin două calificative/note în semestrul al II-lea și i se poate valorifica activitatea on-line, atunci situația școlară semestrială se poate încheia și cu mai mult de două calificative/note.
  • Dacă elevul are doar o notă în semestrul al II-lea și nu i se poate valorifica activitatea desfășurată on-line, atunci a doua notă va fi considerată nota care reprezintă media elevului din primul semestru.
  • Dacă elevul are doar un calificativ/o notă în semestrul al II-lea și i se poate valorifica activitatea desfășurată on-line, atunci situația sa școlară semestrială se poate încheia cu cel puțin două note.
  • Dacă elevul nu are niciun calificativ/nicio notă în semestrul al II-lea și nu i se poate valorifica activitatea on-line, atunci media semestrului I devine media anuală.
  • Dacă elevul nu are nicio notă în semestrul al II-lea și i se poate valorifica activitatea on-line, atunci situația școlară semestrială se poate încheia cu cel puțin două note.
  • Dacă media primului semestru este mai mică decât 5 și nu poate fi valorificată activitatea on-line, cadrul didactic decide împreună cu elevul/părintele/susținătorul legal data la care acesta poate susține o lucrare scrisă/un proiect prin care să fie notat, iar nota la această evaluare devine media anuală.
  • Dacă media primului semestru este mai mică decât 5 și se poate valorifica activitatea on-line, atunci media semestrului al II-lea poate fi încheiată cu cel puțin două note.
  • Valorificarea activității on-line prin prin calificativ/notă se face cu acordul elevului sau cu acordul părintelui/susținătorului legal.

CCR i-a dat câştig de cauză lui Iohannis în ceea ce priveşte legea care reglementează învăţământul online

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
medii ministrul educatiei Monica Anisie şcoală semestrul al doilea
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8336
RON
05 Aug
noapte 17 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H