Cum se întreține în formă Camelia Șucu. Ce mânâncă într-o zi obișnuită: „Secretul e echilibrul”

Camelia Șucu, una dintre cele mai puternice femei din România, cu peste 25 de ani de experiență în business, a acordat un interviu în care a vorbit despre cum a reușit să aibă succes, ce o pasiona în copilărie și ce compromisuri a fost nevoită să facă pentru lucrurile de care se bucură în prezent.

21 apr. 2023, 15:20
Cum se întreține în formă Camelia Șucu. Ce mânâncă într-o zi obișnuită: „Secretul e echilibrul”
Dieta ținută de Camelia Șucu

Camelia Șucu, în vârstă de 58 de ani, a povestit că, atunci când era mică, se juca cu hăinuțe și piese de mobilier. Afacerista a dezvăluit și cum a apărut pasiunea pentru afaceri. „Plăcerea pentru afaceri se învață odată cu afacerile și e o plăcere dulce-amăruie – mai cu elemente de masochism, așa – nu e mereu totul roz. Dar da, este o bucurie să-ți foloseșți mintea, creativitatea și toată energia ca să produci niște lucruri care aduc bucurie altora, care fac bine în jurul tău, care inspiră oameni. Am învățat afaceri conjunctural, am fructificat oportunități, am fost acolo, la prindere, când destinul mi-a aruncat o minge și m-a chemat ‘la joacă’”, a spus ea pentru Unica.

Citește și Camelia Şucu rupe tăcerea despre divorţul de fostul soţ. Cum l-a cunoscut pe Dan Şucu şi de ce s-au depărţit: „Nu a fost ușor să trăiesc asta!”

Întrebată dacă a visat de mică ceea ce face acum sau dacă își dorea altă carieră, Camelia Șucu a spus că „Aș minți să spun că aveam o idee clară despre ce înseamnă succes. Nici acum n-am o definiție clară și niciodată mereu aceeași. Mă jucam cu păpușile, ca orice fetiță, dar rețineți că în joacă mea le fabricam mereu haine și piese de mobilier! Plăcerea de a aranja căsuța păpușilor a fost dintotdeauna în mine. Când viața m-a adus în preajma mobilierului, am redevenit fetița de odinioară și m-am apucat serios de treaba, adică de afaceri”.

Camelia Șucu a dezvăluit și cum își alege hainele și ce nu ar trebui să lipsească din garderoba unei femei care se respectă. „Știu că există un întreg decalog de „must”-uri la fiecare sezon sau că e fashionable să vorbim despre piese timeless și de neînlocuit în garderoba unei femei. Despre do and dont’s, despre ce avem și nu avem voie să purtăm. Eu nu sunt în măsură să dau sfaturi de modă, deși mi-am cultivat ani buni gusturile. Alegerile mele sunt personale, mă reprezintă, mă fac să mă simt bine în pielea mea. Din garderoba unei femei pot să lipsească multe lucruri „la modă”, dar nu pot lipsi acele lucruri pe care îi e drag să le poarte, cu care se simte frumoasă”.

Citește și Dieta ținută de Camelia Șucu. Femeia de afaceri arată impecabil la 57 de ani: „Pe mine m-a ajutat foarte mult”

Afacerista a vorbit și despre cel mai greu moment din viața ei, divorțul de Dan Șucu. „Cu siguranță divorțul a fost un moment greu de gestionat și sunt convinsă că toți cei care au trecut prin asta știu ce vorbesc, nu intru în detalii. Dar au mai urmat momente greu de dus emoțional. Am învățat ceva din majoritatea, din unele n-am învățat nimic, ci am rămas doar cu un gust amar. Sunt convinsă însă că ce nu te doboară te întărește, asta e chiar rostul provocărilor în viața noastră, deci aș putea spune că sunt de multe ori mai ’tare’ decât eram în tinerețe”, a mai spus ea.

Cum se menține în formă Camelia Șucu

Camelia Șucu a dezvăluit care e secretul siluetei sale și ce alimente evită. „Secretul este echilibrul: între a mânca anumite lucruri și a nu le mânca, între leneveală și sport, între gândurile senine și gândurile negre. Alternanța sănătoasă, pe scurt. Nu țin diete drastice, deși am avut perioade mai grele, care au necesitat să mă supraveghez mai serios, dar mănânc cu măsură și nu foarte mult, ca să fiu sinceră. Îmi place să alerg, dar nu neapărat să petrec multe ore la sala”, a precizat ea.

Întrebată care a fost cel mai important compromis pe care l-a făcut în viață, Camelia Șucu a spus: „Viața e făcută din compromisuri, toată. Societatea în care trăim ne cere compromisuri în fiecare zi. Mariajul e un compromis la care fiecare participă, parteneriatele de business sunt compromisuri. Compromisul nu e rău, și nu e doar unul. El înseamnă renunțarea la ceva dorit ca să acomodezi și dorința celuilalt. În absența lui cred că n-am exista, de fapt. Compromisurile rele sunt cele care renunță la valorile de bază, cele care încalcă reguli, norme, principii, legi. Din astea n-am făcut niciodată”.