Cum se manifestă rinita alergică şi astmul la copii

Copilul tau stranuta des, are nasucul infundat sau din contra, secretii nazale apoase, lacrimeaza si tuseste? Verifica daca nu cumva are rinita alergica sau chiar astm.

RomaniaTV.net
20 apr. 2018, 08:45
Cum se manifestă rinita alergică şi astmul la copii

Invata sa recunosti rinita alergica

Manifestarile rinitei cronice alergice sunt usor de confundat cu o raceala care se prelungeste sau se tot repeta. Pacientii se plang in general ca „racesc usor”, dar niciodata nu fac febra. Iar altii se plang ca sufera de o raceala care nu mai trece.

Simptomele la care ar trebui sa fim atenti in cazul rinitei, potrivit lui Rares Simu, specialist in imunologie clinica si alergologie, medic homeopat, sunt urmatoarele:

Rinoree – scurgere de secretii apoase din nas, stranutul repetat, in salve, obstructia nazala – dificultatea de a respira bine pe nas, pruritul – mancarimea nazala.

La nivelul ochilor apare lacrimare abundenta, mancarimi, roseata.

La nivelul urechilor poate aparea mancarime, la fel la nivelul faringelui sau laringelui.

Citeşte şi BOLI care se moştenesc de la părinţi

Un alt simptom, care este mai putin caracteristic si poate induce in eroare chiar si medicul, este tusea. Aceasta poate sa apara ca urmare a scurgerii posterioare a secretiilor nazale. Secretiile ajung in faringe si apoi irita laringele, traheea, bronhiile mari si produc o tuse iritativa. Uneori acesta poate fi unicul simptom al rinitei alergice.

In cazurile cu evolutie indelungata poate sa apara anosmia (scaderea sau disparitia mirosului).

Toate aceste manifestari sunt influentate atat de concetratia alergenului, cat si de alti factori nespecifici, iritanti ai mucoasei nazale.

Cititi continuarea pe superbebe.ro.