Cum se păstrează merele proaspete peste iarnă. Metoda bunicilor testată de sute de ani! De ce e bine să le înveleşti în ziare?!

Merele sunt delicioase şi pline de vitamine, însă dacă nu sunt păstrate corespunzător acestea pot mucegăi şi se pot înmuia. Vă prezentăm câteva metode care vă vor ajuta să vă bucuraţi de fructe proaspete tot timpul anului, inclusiv iarna.

16 dec. 2021, 16:35
Cum se păstrează merele proaspete peste iarnă. Metoda bunicilor testată de sute de ani! De ce e bine să le înveleşti în ziare?!

Cum se păstrează merele proaspete peste iarnă. Există câteva metode care vă vor ajuta să vă bucuraţi de gustul delicios al fructelor tot timpul, nu doar atunci când le culegeţi. Trucurile sunt folosite de sute de ani şi dau roade.

Cum se păstrează merele proaspete peste iarnă. Metoda testată de bunici

Puţine persoane ştiu că merele care se păstrează cel mai bine iarna sunt cele care sunt culese mai devreme, înainte de a-și atinge vârful de maturitate. Fructele trebuie să fie sănătoase, fără urme de lovituri sau de dăunători. De asemenea, foarte important este şi soiul din care fac parte. De exemplu, merele dulci se recoltează mai devreme, în timp ce cele acrişoare pot fi culese mai târziu.

Citeşte şi Nu arunca uleiul de la conservele cu ton. Folosește-l pentru aceste trucuri culinare absolut delicioase

Trebuie să ştiţi că dacă aveți mere din soiuri diferite, depozitarea lor trebuie să se facă separat. Merele Ionatan sunt fructele care ţin cel mai bine peste iarnă.

Puteţi depozita merele în lăzi sau pe rafturi, astfel încât acestea să fie cât mai puţin îngrămădite. De asemenea, este bine să înveliţi fiecare fruct în hârtie de ziar. Puteţi pune merele în rumeguş sau chiar fân. În acest fel se permite aerisirea recoltei, ferirea ei de lumină și de umezeală excesivă. Bunicii noştri foloseau aceste metode, potrivit agrointel.ro. 

Camera în care se depozitează merele trebuie să fie una răcoroasă, dar în care fructele să nu îngheţe. Cele mai bune încăperi sunt magaziile sau pivniţele.

Un aspect foarte important în păstrarea merelor peste iarnă îl reprezintă umiditatea. Acesta trebuie să fie de aproximativ 80-90%. Dacă simţim că aerul devine uscat, puneţi tăviţe cu apă călduţă. Trebuie să ştiţi că fără umiditate, merele se vor zbârci.

Este important ca din când în când să verificaţi fructele şi să le aruncaţi pe cele care prezintă mici semne de alterare.  Atenţie, nu depozitaţi niciodată merele lângă cartofi, deoarece le grăbesc alterarea.

Dacă sunt depozitate corect, merele vor ţine chiar şi şapte luni fără probleme.

Citeşte şi Trucurile care ajută orice român să treacă peste răceală și tuse. Ai nevoie de câteva alimente pe care le găsești în orice bucătărie!