Cum se pregătesc ţările lumii de redeschiderea şcolilor: cursuri în aer liber, pereţi de plexiglas şi stickere cu reguli de igienă

Revenirea copiilor la şcoală în condiţii de maximă siguranţă este un subiect care preocupă toate statele lumii. Italienii vor avea bănci de o singură persoană, în Germania, purtarea măştii de către elevi este obligatorie, informează Antena 1. În SUA, autorităţile au delimitat băncile cu pereţi de plexiglas. În mare parte, măsurile luate de statele lumii coincid. Autorităţile dau asigurări că elevii se pot reîntoarce în bănci fără emoţii.

RomaniaTV.net
11 aug. 2020, 16:08
Cum se pregătesc ţările lumii de redeschiderea şcolilor: cursuri în aer liber, pereţi de plexiglas şi stickere cu reguli de igienă

Cum începe şcoala în Europa

Autorităţile din Italia le-au pregătit elevilor bănci pentru o singură persoană pentru respectarea distanţei fizice. Iar dacă aceste bănci nu vor ajunge în timp util în clase, autorităţile au decis secţionarea… cu fierăstrăul a băncilor cu două locuri.

În Germania, 500 de mii de elevi s-au întors, deja, în băncile şcolilor. Principalele măsuri implementate de autorităţile de la Berlin vizează păstrarea distanţei de un metru şi jumătate între copii şi purtarea măştilor. Cursuri precum muzică sau actorie se desfăşoară în aer liber.

În Marea Britanie, cadrelor didactice şi elevilor li s-ar putea face, săptămânal, teste pentru depistarea coronavirusului. Ministrul Sănătăţii este, însă, optimist şi dă asigurări că şansele ca virusul să fie transmis în şcoli sunt minime.
 

Autorităţile din Ungaria au transmis, printr-un comunicat, că situaţia actuală a epidemiei nu justifică înlocuirea orelor de clasă cu şcoala online, dar se adaugă că „în numeroase ţări s-a observat o creştere semnificativă a numărului de cazuri, iar cifrele interne sunt de asemenea îngrijorătoare„, scrie Agerpres. Guvernul de la Budapesta dă asigurări că, dacă situaţia o va cere, va colabora cu autorităţile competente pentru a lua toate măsurile ce se impun pentru prevenirea infectării. Şcolile vor primi un protocol pentru prevenirea contaminărilor, iar părinţii nu vor trimite la ore copiii care prezintă simptome de coronavirus.

Lista măsurilor impuse în şcolile din statele Europei

Măsurile luate de autorităţile de statele europene sunt, în mare parte, aceleaşi. Iată lista măsurilor adoptate de europeni în vederea redeschiderii în siguranţă a şcolilor:

– mai multe cursuri se vor ţine în aer liber;

– elevii vor ocupa bănci individuale;

– elevii şi profesorii vor fi testaţi periodic;

– păstrarea distanţei de 1,5 metri;

– obligativitatea purtării măştii.

Cum începe şcoala în SUA

La doar două săptămâni de la reînceperea şcolii în SUA, aproape 100 de mii de elevi au fost diagnosticaţi cu coronavirus. În faţa pericolului, o şcoală din Houston a impus măsuri suplimentare. Astfel, băncile sunt delimitate cu pereţi din plexiglas, iar elevilor li se reaminteşte tot timpul să respecte regulile de igienă prin stickere lipite pe podea şi afişe pe pereţi.

Cele mai stricte măsuri au fost luate, însă, în grădiniţele şi şcolile primare din Thailanda. Acolo, fiecare copil se joacă sau învaţă într-un spaţiu delimitat de cutii din plastic transparent şi nu are voie să se apropie de colegi. Totodată, elevilor li se ia temperatura cu ajutorul scannerelor cu recunoaştere facială. Acestea detectează eventuale simptome ale infecţiei şi trimit un mesaj automat părinţilor.