Cum se pregăteşte oraşul Botoşani pentru inundaţii. „Domnul primar şi-a luat concediu”

Cosmin Andrei, viceprimarul oraşului Botoşani, a declarat, joi, la România TV, că primarul Cătălin Flutur şi-a luat concediu săptămâna aceasta, deşi hidrologii au emis o atenţionare cod roşu de inundaţii pe râul Prut.

RomaniaTV.net
25 iun. 2020, 20:24

„Avem atenţionare de cod roşu. Aşteptăm din păcate o viitură care va veni pe Prut din Ucraina. Va afecta judeţul Botoşani, iar situaţia nu este foarte bună nici în municipiul Botoşani, unde am avut câteva case inundate în intersecţiile şi zonele cu probleme”, a declarat Cosmin Andrei, viceprimarul oraşului Botoşani, la România TV.

Social-democratul Cosmin Andrei îl acuză pe primarul Botoşaniului, Cătălin-Mugurel Flutur (foto), că a plecat în concediu.

„Domnul primar şi-a luat concediu în această săptămână şi este plecat, aşa cum a fost plecat când am avut situaţii grave cu infecţia cu coronavirus. Nu a fost prezent nici în mijlocul pandemiei, dar nu este nicio problemă. Ne descurcăm foarte bine şi fără domnia sa”, a spus viceprimarul din Botoşani.

De asemenea, Cosmin Andrei spune că nu ştie unde a plecat edilul Cătălin Flutur, care este vărul lui Gheorghe Flutur, preşedintele Consilului Judeţean Suceava.

„Nu ştim unde a plecat. Am aflat acest lucru accidental. Nu a transmis nimănui că va fi plecat în concediu, deşi am avut aceste atenţionări cod portocaliu şi cod roşu atât pentru precipitaţii, cât şi pentru inundaţii”, a precizat Cosmin Andrei.

Viitura de pe Prut a ajuns joi în România. Apa a depăşit cu aproape 2 metri cota de pericol. COD ROŞU de inundaţii


loading...