Cum se privesc femeile între ele, în funcţie de greutatea corporală

Când vine vorba de aspectul fizic, femeile sunt cât se poate de critice între ele, însele. Cel mai recent studiu privind stereotipurile greutăţilor corporale arată, însă, că spiritul critic este susţinut, de fapt, de două preconcepţii.

RomaniaTV.net
14 mai 2012, 07:24
Cum se privesc femeile între ele, în funcţie de greutatea corporală

Peste 1.800 de femei cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani au participat la un studiu coordonat de prof. dr. Rebecca Puhl, director de cercetare de la Centrul pentru Politici Alimentare şi Obezitate din cadrul Universităţii americane Yale. Rezultatele surprinzătoare ale cercetării au fost făcute publice de revista de specialitate Glamour.

Se ştie de când lumea că persoanele cu kilograme în exces sunt rău văzute de cei din jur, însă concluziile cercetării arată că nici cele trase prin inel nu scapă de comentarii acide ale celor din jur.

Oamenii de ştiinţă au arătat femeilor participante la studiu fotografiile altor femei pe care nu le cunoşteau. Ei le-au rugat să le descrie doar în funcţie de impresia pe care o lasă aspectul lor fizic, dar fără să folosească cuvintele supraponderală şi slabă.

Citiţi aici mai mult