Cum se pune corect carnea la garniţă. Bunicii păstrau în untură bunătățile chiar și un an de zile

Nimic nu se compară cu o bucată de carne scoasă din garniţă. Este delicioasă şi ne aduce aminte de copilărie, de momentele petrecute la bunici. Dacă pe vremuri garniţa era nelipsită din orice cămară, în ziua de azi a devenit o raritate.

26 ian. 2022, 22:08
Cum se pune corect carnea la garniţă. Bunicii păstrau în untură bunătățile chiar și un an de zile

Cum se pune corect carnea la garniţă. Puţine gospodine mai ştiu cum să conserve carnea în untură, aşa cum făceau bunicile noastre. Vă prezentăm o reţetă care vă va aduce aminte de gustul copilăriei.

Cum se pune corect carnea la garniţă. Adu-ţi aminte de gustul copilăriei

Cu toţii ne amintim de borcanul cu surprize pe care îl scotea bunica din beci la ocazii speciale. Acesta era numit aşa deoarece niciodată nu ştiam ce se ascunde în untura din garniţă.

Citeşte şi Estera Buble face senzație cu rețeta proprie de supă de linte! Secretul concurentei de la Asia Express pentru o mâncare delicioasă

Iată cum se pune carnea la garniţă:

În primul rând, bucăţile de carne trebuie alese cu atenţie şi porţionate astfel încât să intre în borcan. Bucătarii cu experienţă spun că bucăţile de carne mai mari sunt mai zemoase.

După ce porţionăm carnea, aceasta se pune la prăjit într-o oală mare de tuci, la foc mic, cel puţin o oră.

”Le prăjim cu untură, nu cu ulei. Când tăiau porcul, pe vremuri, neavând frigidere ca acum, în afară de cârnaţi toată carnea o prăjea şi o băga la garniţă să aibă până vara târziu. Această carne poate fi folosită la orice. Se poate face şi o mâncărică, o ciorbă, orice faci din ea, varză”, spune nea Marcel, preparator la carmangeria din Mărăcineni, potrivit Adevărul. 

Atenţie, ca să ţină cât mai mult timp, la fiecare kilogram de untură se pune o linguriţă de sare. Astfel, conserva poate ţine chiar şi un an de zile.

Deşi această reţetă de conservare a cărnii nu este una dificilă, necesită timp şi răbdare. Acesta este unul dintre motivele pentru care acest obicei vechi a dispărut astăzi.

Citeşte şi Gogoşi pufoase după reţeta bunicii. Ingredientul secret care îţi va aduce laude în weekend

https://www.youtube.com/watch?v=XTBjxuobF-k