Gogoşi pufoase după reţeta bunicii. Ingredientul secret care îţi va aduce laude în weekend

Gogoșile sunt preferatele tuturor, iar dacă vrem să ne bucurăm de o aromă deosebită și de un gust pe măsură, putem folosi rețeta bunicii. Ori de câte ori vrem să pregătim acasă ceva dulce, gogoșile pufoase sunt perfecte. 

20 ian. 2022, 21:52
Gogoşi pufoase după reţeta bunicii. Ingredientul secret care îţi va aduce laude în weekend

Gogoşi pufoase rapide, preparatul savuros făcut acasă. Tot mai multe gospodine preferă să facă gogoși pufoase rapide după rețeta bunicii. Când vine vorba de gogoși, acestea sunt preferatele tuturor. Fie că sunt umplute cu ciocolată, brânză sau dulceață, fie sunt preparate simple, dar cu diferite arome, gogoșile sunt pe placul celor mari și mici.

Când vrem să ne delectăm cu un preparat savuros și ușor de făcut, gogoșile sunt perfecte. Iată cum să pregătești gogoși delicioase și aromate cu un aspect inedit.

Reţeta de gogoşi a lui Sorin Bontea. Secretul gogoşilor pufoase şi gustoase
Gogoșile pufoase sunt ușor de făcut, iar pentru un plus de savoare putem adăuga diferite arome sau le putem umple cu tot felul de creme savuroase.

De la mult apreciatele gogoși cu ciocolată, până la cele cu iaurt și fructe, toate sunt pe gustul celor de la masă. Pentru a obține cele mai bune gogoși trebuie să ținem cont de câteva trucuri.

Este important să știm care sunt „secretele” bunicii pentru a prepara gogoși de casă delicioase. Iată cea mai simplă rețetă a bunicii pentru un desert aromat și savuros.

Ingrediente

  • 500 g făină de calitate
  • 2 gălbenușuri 
  • 300 ml lapte
  • coajă de lămâie sau de portocală
  • 2 pliculețe de zahăr vanilat
  • esență de rom sau vanilie
  • sare
  • 1 lingură de zahăr
  • 30 g de drojdie proaspătă
  • ulei 
  • 1 pliculeț de zahăr pudră

Mod de preparare gogoși pufoase după rețeta bunicii

Se amestecă drojdia cu laptele și se adaugă o lingură de zahăr. După ce obținem o compoziție omogenă, se bat gălbenușurile cu făină. După ce se amestecă bine, se adaugă sarea, zahărul vanilat, coaja de lămâie sau de portocală, esența de rom sau vanilie și făina.

Mâncărurile care nu trebuie reîncălzite NICIODATĂ. Devin toxice şi îţi distrug stomacul

După ce se frământă bine până se obține un aluat elastic, se lasă la dospit timp de 30 de minute. Apoi, aluatul pufos pentru gogoși se întinde pe un blat de lemn. Pentru a nu se lipi aluatul putem unge blatul cu făina.

Dacă dorim să facem gogoși pufoase rotunde, le putem decupa cu ajutorul unui pahar. După ce le-am decupat, se lasă gogoșile la dospit timp de 5-10 minute, potrivit BZI.

După aceea se pune uleiul la încins într-o tigaie în care vom face gogoșile. La foc mic punem gogoșile pe rând apoi se întorc cu ajutorul unei furculițe de pe o parte pe cealaltă. Se lasă până capătă o culoare aurie, apoi le punem într-un bol sau pe o tavă și se presară deasupra zahăr pudră pentru un plus de savoare.

Cum să pregătești gogoși răsucite delicioase și cu un aspect deosebit
Gospodinele care își doresc să pregătească gogoși de casă spectaculoase pregătesc gogoși răsucite sau împletite. Acestea se prepară la fel de ușor ca cele simple, rotunde, însă aspectul este cu totul inedit.

Dacă optăm pentru această rețetă de gogoși răsucite, trebuie să ținem cont de câteva trucuri. Spre deosebire de gogoșile simple, cele răsucite trebuie lăsate mai mult timp la dospit. De asemenea, trebuie să punem mai puține gogoși răsucite la prăjit deoarece acestea cresc rapid în volum.

Gogoșile răsucite absorb mai mult ulei, de aceea este bine să le prăjim la foc mediu. Gogoșile răsucite pot și făcute și în untură, însă după ce le scoatem din tigaie trebuie să le punem pe șervețele de hârtie pentru a absoarbe grăsimea.

Pe lângă savuroasele gogoși după rețeta bunicii, gospodinele mai pregătesc și prăjituri festive de casă. Acestea sunt delicioase și sănătoase, iar în funcție de ingredientele folosite vom obține un desert pe placul tuturor.

Mai mult, mămicile îi răsfață pe cei mici cu biscuiți de casă pentru copii, gustoși și sănătoși. Aceștia sunt preferați de cei mici datorită aspectului inedit și gustului aromat.

Printre preparatele tradiționale apreciate de toți se află și pâinea de casă pufoasă. Doamnele se întrec în tot felul de rețete și țin cont de „secretele” bunicii pentru a face cea mai bună pâine de casă.

Dacă vrem să ne bucurăm de un desert savuros putem pregăti acasă gogoși pufoase rapide. Acestea sunt ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple din rețeta bunicii, vom obține cele mai bune gogoși.