Cum se transmite coronavirusul. Anunţul făcut de OMS

Organizația Mondială a Sănătății a demontat unul dintre cele mai vehiculate mituri legate de coronavirus. Cum se tranmite, de fapt, COVID-19.

31 mart. 2020, 05:12
Cum se transmite coronavirusul. Anunţul făcut de OMS

PANDEMIE CORONAVIRUS. Explicațiile oferite de Organizația Mondială a Sănătății sunt clare: coronavirusul nu se transmite prin arer, ci prin picăturile pe care o persoană infectată le generează atunci când tușește, strănută sau vorbește.

Acestea, fiind mai mai grele, nu plutesc în aer, ci cad pe podea sau pe suprafața obiectelor.

Mărturiile unui pacient confirmat cu coronavirus: Am trecut pe lângă moarte. Toţi trebuie să fim conştienţi, să ne protejăm

Ceea ce înseamnă că ne putem infecta, inspirând virusul, dacă stăm la mai puțin de un metru de o persoană bolnavă, sau dacă atingem o suprafață contaminată și apoi ochii, nasul sau gura fără să ne spelăm pe mâini.

Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului „Matei Balș”, susține că noul coronavirus trăiește în praf și în mizerie, motiv pentru care le-a recomandat autorităților să curețe bine străzile.

În cadrul unui interviu, Adrian Streinu-Cercel susține că în cazul în care oamenii vor sta în case de Paște, cel mai negru scenariu va fi evitat.