Ministrul Educaţiei a explicat cum se va face revenirea la şcoală. Ce presupun orele „remediale”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat luni pot organiza ore "remediale" şi "ore de consolidare" a materiei acolo unde profesorii au predat tot ce era cuprins în programa şcolară. Sorin Cîmpeanu a amintit că a propus un pachet de acţiuni remediale de cinci ore pe săptămână, timp de 16 săptămâni.

25 ian. 2021, 15:20
Ministrul Educaţiei a explicat cum se va face revenirea la şcoală. Ce presupun orele „remediale”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a explicat luni cum se va face revenirea la şcoală dacă în 8 februarie are loc redeschiderea şcolilor. Cîmpeanu a precizat că se păstrează cele trei scenarii în funcţie de care se va face organizarea cursurilor.

„Ne dorim ca școala să înceapă, conform celor anunțate, în 3 scenarii: scenariul verde (rata de infectare să fie sub 1 la mia de locuitori -toate școlile deschise), scenariul galben (între 1 și 3 la mia de locuitori rată de infectare – grădinițe, învățământ primar plus clasele VI-VIII și XII-XIII, de asemenea cu prezență fizică), și scenariul roșu (cu rata de infectare peste 3 la mie, dar nu mai mult de șase la mie, pentru că știm bine că la peste șase la mie intră în carantină întreaga localitate – vor merge fizic toți copiii de grădiniță și elevii din învățământul primar). Universitățile, beneficiind de autonomie universitară, vor lua propriile decizii”,  a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la Digi FM.

Citeşte şi: Premierul Cîţu, despre redeschiderea şcolilor: Urmărim situaţia epidemiologică. O decizie fermă va fi luată în 2 februarie

 

Profesorii care predau ore „remediale” şi „ore de consolidare” a materiei vor putea primi bani

„În interiorul acestor ore numite generic remediale se pot organiza şi ore de consolidare a materiei predate. În cazul în care un profesor a predat absolut tot, elevii au asimilat absolut tot ce a predat şi aceşti profesori vor avea dreptul să acceseze aceste ore de pregătire pentru consolidarea performanţei de data aceasta şi nu pentru recuperarea pierderilor. (…) Vor putea primi bani şi aceşti profesori (n.r. care consolidează materia)”, a mai spus Sorin Cîmpeanu, la Digi FM.

Ministrul Educaţiei a precizat că acţiunile de recuperare necesită frecvenţă fizică în şcoală, „iar cei care sunt în scenariul galben şi roşu nu vin toate clasele cu prezenţă fizică în şcoală”.

Cîmpeanu a amintit că a propus un pachet de acţiuni remediale de cinci ore pe săptămână, timp de 16 săptămâni.

„Nu este obligatoriu ca toţi cei care se află în situaţie de risc cu privire la neîncheierea situaţiei şcolare pe semestrul I să participe la toate cele 16 săptămâni. Aceste pachet de cinci ore pe săptămână vreme de 16 săptămâni poate fi partajat, divizat pentru mai multe grupuri de elevi – două, trei, patru. Numărul de ore remediale va fi stabilit de evaluările pe care fiecare profesor le va face. Pachetul de cinci ore săptămânal poate fi organizat în funcţie de decizia profesorului luată împreună cu elevii şi cu consultarea părinţilor. Ministerul Educaţiei susţine absolut orice variantă”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Citeşte şi: Anchetă la Şcoala 28 din Bucureşti. Inspectorii şcolari interoghează personalul şcolii după infectările cu COVID