Anchetă la Şcoala 28 din Bucureşti. Numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 16. Între ele sunt şi profesori

Autorităţile vor să afle cum s-a ajuns la focarul de COVID-19 de la Şcoala 28 din Bucureşti. Inspectori şcolari din ISMB au mers luni la unitatea de învăţământ pentru a vorbi cu personalul şcolii. DSP Bucureşti a anunţat duminică extinderea anchetei epidemiologice la Şcoala Gimnazială 28 şi că au fost prelevate probe de la 11 persoane. Luni seara, ISMB anunţa 9 cazuri COVID-19 la Şcoala 28, între care un angajat infectat cu tulpina din UK. Ulterior Ministerul Sănătăţii a anunţat alte 7 cazuri COVID-19 la aceeaşi şcoală.

25 ian. 2021, 18:20
Anchetă la Şcoala 28 din Bucureşti. Numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 16. Între ele sunt şi profesori
Anchetă la Şcoala 28 din Bucureşti. Inspectorii şcolari interoghează personalul şcolii după infectările cu COVID

Numărul angajaţilor infectaţi cu coronavirus la Şcoala 28 a ajuns la 16. Încă 7 persoane, contacți ai angajatei din Școala 28 din Capitală care este infectată cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie sunt pozitivi.

Ministerul Sănătății a confirmat luni seara că încă şapte persoane din Școala 28 din Capitală au fost depistate pozitive la COVID-19. Pentru o parte dintre acestea se va face secvențiere genică pentru a vedea dacă sunt sau nu infectate cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie. Rezultatele vor fi gata în câteva zile.

Inspectori şcolari din ISMB au mers luni la Şcoala 28 pentru a vorbi cu personalul unităţii de învăţământ după ce DSP a declanşat anchetă epidemiologică la şcoală în urma depistării a nouă cazuri de infectare cu coronavirus, dintre care un angajat infectat cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie.

„În baza Ordinului de Serviciu nr. 1276/25.01.2021 o echipă de control formată din trei inspectori școlari au participat online la Adunarea Salariaților Școlii Gimnaziale Nr. 28, sector 2. La întâlnire au fost prezente 37 de persoane.

În urma discuțiilor purtate cu personalul unității, s-a identificat că în unitate au fost confirmate 9 (nouă) cazuri de infectări cu virusul COVID-19: 2 (doi) profesori, 2 (două) persoane din personalul didactic auxiliar și 5 (cinci) persoane din rândul personalului nedidactic”, a anunţat Biroul de presă al Inspectoratului Şcolar la Municipiului Bucureşti.

Inspectoratul şcolar precizează că „în unitate s-au efectuat proceduri de dezinfecție generală prin nebulizare în data de 21 ianuarie 2021, repetate în data de 25 ianuarie 2021”.

„De asemenea, din notele telefonice purtate în mod aleatoriu cu diverși profesori din unitate și din discuțiile din cadrul ședinței, s-a surprins faptul că, în unitate, nu a avut loc niciun fel de festivitate, masă sau agapă care ar fi înlesnit răspândirea virusului printre angajați și nici nu s-au primit pachete din străinătate.

Majoritatea celor interpelați au menționat faptul că în unitate s-au respectat regulile de igienă, s-a purtat mască și s-a respectat distanța necesară”, a mai anunţat ISMB.

 

Anchetă epidemiologică extinsă la Şcoala 28 din Capitală. Alte 11 probe, prelevate de la angajaţi

”Având în vedere contagiozitatea ridicată a noii tulpini, în cazul şcolii, DSP MB a decis extinderea anchetei epidemiologice şi au mai recoltat încă 11 probe la care se aşteaptă rezultatul”, a transmis, duminică, Ministerul Sănătăţii.

Pacientul depistat pozitiv cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie lucrează la Şcoala 28 din Bucureşti. Bărbatul nu este cadru didactic.

Ministerul Sănătăţii a transmis, sâmbătă seară, că nouă dintre cei zece contacţi ai acestuia au ieşit pozitiv cu coronavirus la testul RT-PCR.

”Centrul Național pentru Controlul și Supravegherea Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a transmis Ministerului Sănătății rezultatele anchetei epidemiologice în cazul unuia dintre pacienții depistați cu noua tulpină SARS-CoV-2:

Pacientul lucrează la o școală din București.

În cadrul unității de învățământ au fost confirmate cu infecția SARS-CoV-2 un număr de 4 persoane (1 caz confirmat pe data de 14.01.2021 și 3 cazuri în data de 18.01.2021).

În 22.01.2021 au fost testate la INBI „Matei Balș” 10 persoane (cele 4 confirmate și 6 contacți direcți ai acestora). Dintre cele 10 persoane testate, un număr de 9 au fost pozitive la testul RT-PCR.

Confirmarea se va face prin secvențiere în următoarele zile. Persoanele depistate pozitiv sunt fără istoric de călătorie în străinătate.

Măsuri luate de către Direcția de Sănătate Publică București: Școala a fost închisă, iar în data de 25.01.2021 se va realiza dezinfecție generală, inclusiv nebulizare.

Au fost luate măsurile de izolare/carantinare pentru cazuri / contacții cazurilor”, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

„Având în vedere contagiozitatea ridicată a noii tulpini, îndemnul nostru este pentru prudență. Numărul cazurilor este în creștere în foarte multe țări europene și riscul unui nou val al pandemiei este mare și pentru țara noastră. Orice măsuri de relaxare, inclusiv redeschiderea școlilor, pot fi puse în pericol de câteva focare precum cel din școala bucureșteană”, a declarat Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

Citeşte şi: Beatrice Mahler, avertisment după relaxarea restricţiilor. „Avem o reală problemă. Numărul de cazuri severe e foarte mare”

 


loading...