Premierul Cîţu, despre redeschiderea şcolilor: Urmărim situaţia epidemiologică. O decizie fermă va fi luată în 2 februarie

Grupul de Suport Tehnico-Științific privind Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase pe teritoriul României din cadrul CNSU s-a reunit luni la sediul MAI pentru a discuta despre oportunitatea redeschiderii şcolilor din 8 februarie, în contextul depistării noii tulpini de coronavirus din Marea Britanie într-o şcoală din Bucureşti. În acest context, premierul Florin Cîţu a afirmat că o decizie fermă cu privire la redeschiderea şcolilor va fi luată în 2 februarie.

25 ian. 2021, 14:50
Premierul Cîţu, despre redeschiderea şcolilor: Urmărim situaţia epidemiologică. O decizie fermă va fi luată în 2 februarie
Premierul Cîţu, despre redeschiderea şcolilor: Urmărim situaţia epidemiologică. O decizie fermă va fi luată în 2 februarie

Premierul Cîţu a declarat luni că o decizie fermă cu privire la redeschiderea şcolilor va fi luată în 2 februarie când va fi analizată situaţia epidemiologică din România.

„Noi am spus, şi preşedintele României a spus, că vom lua o decizie fermă pe 2 februarie. Urmărim până în acel moment ce se întâmplă cu situaţia epidemiologică din România, dacă avem o înrăutăţirea situaţiei. Vom lua o decizie pe 2 februarie”, a spus premierul Cîţu înaintea şedinţei liderilor coaliţiei de guvernare.

Citeşte şi: Anchetă la Şcoala 28 din Bucureşti. Inspectorii şcolari interoghează personalul şcolii după infectările cu COVID

Premierul a precizat că „personal, bineînţeles că vreau, ca toată lumea, să fie deschise şcolile, şi economia să fie deschisă, dar nu contează ce vreau eu, contează care este situaţia din punct de vedere al sănătăţii”.

„Nu putem să relaxăm prea mult condiţiile şi apoi să avem o presiune pe sistemul de sănătate”, a avertizat premierul Florin Cîţu.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat în 14 ianuarie, după o întâlnire cu miniştrii Sănătăţii şi ai Educaţiei şi cu şeful DSU, că începând din 8 februarie, majoritatea şcolilor se vor redeschide. Şeful statului a precizat că o decizia finală privind redeschiderea şcolilor va fi luată în 2 februarie.

Citeşte şi: Ministrul Educației, anunț crucial pentru elevi: Sunt trei scenarii. Decizia finală, pe 2 februarie!

În cazul studenţilor, o decizie privind redeschiderea universităţilor va fi luată la nivelul fiecărei instituţii de învăţământ, în virtutea autonomiei universitare.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că, deocamdată, se ia în calcul redeschiderea școlilor, chiar dacă sâmbătă Ministerul Sănătăţii a anunţat că a fost descoperită o persoană cu tulpina de coronavirus din Marea Britanie la o şcoală din Bucureşti.

„Interesul major pentru deschiderea școlilor se păstrează, sub rezerva unei analize care se va face pe 2 februarie”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, duminică, la România TV.

Sorin Cîmpeanu a completat că în cazul în care se confirmă tulpina de coronavirus din Marea Britanie la mai mulţi angajaţi ai şcolii „specialiștii din DSP și INSP vor lua decizia corectă”.

Minstrul Educaţiei a reafirmat că revenirea elevilor la şcolaă în scenariul hibrid este exclusă. „A fost ineficient din perspectivă educațională. Îngrijorarea părinților este normală”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Citeşte şi: Vlad Voiculescu insistă să nu se deschidă şcolile după focarul din Bucureşti cu tulpina britanică