Cum se va face triajul în şcolile din Capitală. Elevii vor purta masca de protecţie şi vor practica distanţarea socială

Gabriela Firea şi Daniel Tudorache au demonstrat cum se va face triajul epidemiologic în şcolile din Capitală. Toate şcolile şi grădiniţele din Bucureşti vor funcţiona după scenariul GALBEN, adică prin revenirea prin rotație a elevilor în clase.

RomaniaTV.net
09 sept. 2020, 08:07
Cum se va face triajul în şcolile din Capitală. Elevii vor purta masca de protecţie şi vor practica distanţarea socială

Luni, 14 septembrie, este prima zi de şcoală, însă anul acesta va fi unul complet diferit pentru elevii din România. În contextul pandemiei de coronavirus, aceştia trebuie să poarte masca de protecţie, să practice distanţarea socială şi să se dezinfecteze pe mâini constant. La intrarea în instituţiile şcolare se va face un triaj epidemiologic, mai exact copiilor le va fi luată temperatura, se vor dezinfecta pe mâini şi vor merge pe rând în sălile de curs. Elevii vor sta singuri în bănci sau distanţi de un separator în sălile de curs care au bănci duble. 

„Pe aici vor veni elevii, sunt semne peste tot pe culuar, astfel încât să ajungă uşor la clasă. În momentul în care vor ajunge în clasă li se va explica încă o dată din partea cadrelor medicale care sunt condiţiile de igienă pe care trebuie să le respecte. Dacă un copil vine la şcoală şi se sesizează că are febră va fi testat imediat, pentru a elimina orice stare de tensiune. Primăria Capitalei pune la dispoziţie teste gratuite şi pot veni la laboratoarele noastre pentru testare. Sunt clase cu un singur elev în bancă, dar şi cu doi copii în bancă cu separatoare. Ne dorim ca prima zi de şcoală să fie o amintire frumoasă” , a declarat Gabriela Firea.

Citeşte şi: AN ŞCOLAR 2020-2021. Toate şcolile şi grădiniţele din Bucureşti vor funcţiona după scenariul GALBEN. Cum se vor desfăşura cursurile

„În anul acesta triajul se va desfăşura altfel. Va trebui să avem mască, să ne dezinfectăm mâinile, să stăm mai distanţaţi. În momentul în care aveţi semne de boală, adică tuse, vă doare în gât, faceţi temperatură trebuie să le comunicaţi părinţilor şi în special să nu veniţi la şcoală” , a explicat un medic.

„Pregătirile noastre au fost intense. Din punctul de vedere al cabinetelor şcolare vom face un efort deosebit, vom încerca să asigurăm personal medical în fiecare locaţie de învăţământ din Bucureşti, pentru ca triajul să se desfăşoare” , susţine directorul ASSMB.

„Avem acest sistem inteligent, fiecare curs poate fi urmărit de copii care stau acasă. Chiar dacă vom începe în scenariul trei, noi ne-am pregătit şi pentru scenariul doi şi pentru unu. Noi suntem pregătiţi, avem clase în care avem separatoare” , a declarat Dan Tudorache.