EXCLUSIV Cum şi-a descoperit Cătălin Cîrstoiu cancerul: „Îmi făceam nodul la cravată şi am observat un ganglion”

Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al PSD şi PNL la Primăria Capitalei, a mărturisit, într-o conferinţă de presă susţinută miercuri la Palatul Parlamentului, că este supravieţuitor al cancerului. Medicul a oferii detalii emoţionante la România TV, la emisiunea Punctul Culminant.

21 mart. 2024, 21:22
EXCLUSIV Cum şi-a descoperit Cătălin Cîrstoiu cancerul: „Îmi făceam nodul la cravată şi am observat un ganglion”

Cătălin Cîrstoiu a mărturisit la lansare că a reuşit să învingă o boală grea cum este cancerul şi a observat la Bucureşti, „prin diverse elemente de diagnosticare are aceeaşi boală” care l-a obsedat mult timp al vieţii lui. „Făcându-vă această mărturisire, poate puţin dureroasă, este că împreună vom învinge şi vom face împreună un oraş sănătos”, a spus Cătălin Cîrstoiu.

În exclusivitate la emisiunea moderată de Victor Ciutacu, medicul care vrea Primăria Capitalei a dat detalii despre lupta cu cancerul.

„Nu am ascuns niciodata faptul ca am suferit de aceasta boala foarte grea. A fost un cancer de amigdala, in stadiu avansat, peste care am trecut cu putere. Am sesizat intamplator, intr-o dimineata, facandu-mi nodul la cravata, ca am un ganglion.

Am avut o reala mahnire ca nu am putut sa fac in tara tot ce am putut face in alta parte. Pentru ca un prieten bun mi-a furnizat cea mai mare incredere la acel moment. Eram prieten cu toti cei care aveau unde sa ma opereze. Eu mi-am operat mama si nu este un sentiment facil atunci cand operezi un membru al familiei.

Gandul meu a fost atunci sa fac tot ce pot pentru ca Spitalul Universitar sa se ridice la nivelul spitalelor de afara care fac asta. Asta era in 2009.

In 2009, in ortopedie, am pus bazele oncologiei corecte. Asta vreau sa fac si in continuare, la alta scara. La Spitalul Universitar nu era atunci sectie de oncologie. Acum se fac aproape 100.000 de interventii anual. Parintii mei au trecut printr-o problema asemanatoare acum 4 ani si i-am tratat si operat aici.”, a spus Cătălin Cîrstoiu în exclusivitate la România TV.

Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei: „Bucureştiul e în stare gravă. Un pacient nu-l faci bine cu o tabletă, ci cu o schemă de tratament complexă”

Detalii despre lupta cu cancerul, la minutul 10.48:

„Dacă ar fi să vă fac o mărturisire personală, poate că una dintre obligaţiile faţă de pacienţii mei a fost să asigur la Spitalul Universitar tratamentul unor boli grave, cancer şi am făcut-o, zic eu. Are cel mai modern buncăr de radioterapie care există în Europa de Est. În scurt timp va fi funcţional. Uitându-mă la acest oraş, am văzut că probabil, prin diverse elemente de diagnosticare, are aceeaşi boală, boala asta care m-a obsedat multă vreme a vieţii mele. În faţa dumneavoastră aveţi un supravieţuitor al acestei boli. Sunt sigur, făcându-vă această mărturisire, care pentru mine este puţin dureroasă, că împreună vom învinge un oraş bolnav şi îl vom face împreună un sănătos. Asta am făcut toată viaţa”, a mai precizat candidatul comun al PSD şi PNL la Primăria Capitalei la lansarea candidaturii.

LIVE VIDEO Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL, sub tirul întrebărilor lui Victor Ciutacu

Candidatul PSD-PNL la Primăria Bucureşti, medicul Cătălin Cîrstoiu, a afirmat că, deşi în acest moment nu apare în sondajele de opinie, este sigur că va fi primar general.

”Sunt ferm convins că voi fi primar general, indiferent de ce-mi spuneţi dvs. mie acuma. Eu sunt ferm convins că toţi cetăţenii vor alt primar. Vor un primar care să le asculte nevoia. Vor un primar care să mai fi condus ceva înainte”, a afirmat Cătălin Cîrstoiu.

Acesta afirmă că, deşi nu apare deocamdată în sondaje, va ajunge primar general: ”Voi fi sondaje, voi avea notorietate şi sunt absolut singur că voi fi la Primăria Capitalei”.

Acesta s-a referit, din nou, la alianţa dintre cele două mari aprtide care îl susţin: ”Eu sunt în momentul de faţă un exponent care candidează la Primăria Generală a Capitalei, susţinut de cele două mari partide, PSD şi PNL. Şi această echipă PSD-PNL va trebui să aibă un succes, să genereze un Consiliu General în care sunt majoritari”.