Cum și-a petrecut cuplul prezidențial Crăciunul. Imagini cu soții Iohannis de la biserica din Piața Mare din Sibiu

Klaus Iohannis a plecat și în acest an în orașul natal, Sibiu, pentru a-și petrecere Crăciunul alături de soția sa, Carmen.

25 dec. 2020, 17:51
Cum și-a petrecut cuplul prezidențial Crăciunul. Imagini cu soții Iohannis de la biserica din Piața Mare din Sibiu

Șeful statului și Prima Doamnă și-au început ziua participând la sluba de Crăciun oficiată la Biserica Romano-Catolică din Piața Mare din Sibiu, așa cum obișnuiesc soții Iohannis să facă în fiecare an.

Dacă în anii trecuți cuplul prezidențial era întâmpinat de zeci de sibieni, anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus, oamenii au evitat să se strângă un număr mare. Un singur român l-a așteptat pe Klaus Iohannis la sfârșitul slujbei pentru a-i ura sărbători fericite.

Președintele nu a stat de vorbă cu jurnaliștii de această dată, ci s-a îndreptat cu soția sa către mașina care îi aștepta în fața bisericii.

În schimb, Klaus Iohannis le-a transmis românilor, joi seara, printr-un mesaj video, că „darul pe care cu generozitate îl putem face cu toţii de acest Crăciun este să-i protejăm pe cei dragi”.

„Oriunde ne-am afla în lume, de Crăciun drumurile ne poartă înapoi acasă, alături de familie şi de prieteni. În acest an, din cauza epidemiei, suntem nevoiţi să ne petrecem sărbătorile departe de cei pe care îi iubim atât de mult şi de care ne este dor. Acesta este darul pe care cu generozitate îl putem face cu toţii de acest Crăciun: să-i protejăm pe cei dragi! Să fim aşadar împreună în spirit, convinşi că, solidari, vom reveni, în curând, la o viaţă normală! Dragi români, Vă urez ca Sărbătoarea Naşterii Domnului să vă găsească sănătoşi, cu bucurie şi linişte în suflet! Crăciun fericit!”, a transmis Klaus Iohannis.

De asemenea, șeful statului le-a mai transmis oamenilor să nu uite să respecte măsurile de protecție pentru a avea sărbători liniștite.

Vestea bună a acestor sărbători este că vaccinul anti-Covid a ajuns astăzi în România. A intrat în ţară prin vama Nădlac 2, vineri, în jurul orei 13.40. Sâmbătă, dozele de vaccin vor ajunge la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, desemnat Centru național de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19. Prima serie cuprinde 10.000 de doze de vaccin antiCovid, urmând ca din ianuarie România să primească câte 100.000 de doze pe săptămână.

Citiți și Vaccinul anti-COVID-19 a ajuns în România. Arafat: „Asistăm la un moment istoric, dar nu înseamnă că problema s-a rezolvat”

Citiți și Imaginea emoționantă de Crăciun! „Spiridușii lui Moș Crăciun” sunt pregătiți să-și cunoască familiile