Cum şi-au împărţit averea văduva şi copiii celebrului interlop Fane Spoitoru. S-au luptat ani de zile pentru moştenire!

Fane Spoitoru, pe numele său real Titişor Ion, a fost unul dintre cei mai cunsocuţi interlopi din România. A murit în aprilie 2016, într-o clinică din Israel, acolo unde spera într-o operație-minune, cu celule stem, pentru a învinge o boală de inimă.

02 oct. 2023, 11:22
Cum şi-au împărţit averea văduva şi copiii celebrului interlop Fane Spoitoru. S-au luptat ani de zile pentru moştenire!
Cum şi-au împărţit averea văduva şi copiii celebrului interlop Fane Spoitoru. S-au luptat ani de zile pentru moştenire!

Cum şi-au împărţit averea văduva şi copiii celebrului interlop Fane Spoitoru. Văduva și cei doi copii pe care Titişor Ion i-a avut cu prima soție s-au luptat timp de șase ani pentru averea lăsată de acesta. Fanatik scrie că interlopul și-a lăsat ultimul milion de dolari pe care-l mai avea la clinică din Israel, însă în ultimii ani din viață luase decizia de a face bani doar din afaceri legale. Astfel, și-a deschis un restaurant de manele în Mamaia și un teren de sport la marginea Bucureștiului, în comuna Cernica. De asemenea, el s-a mutat cu cea de-a doua soție, Elena, într-o vilă din Pipera.

Citeşte şi: Adrian Beleaua Corduneanu se rupe în figuri pe TikTok, din arestul la domiciliu. Interlopul „s-a luat la trântă” cu Dani Mocanu și Alex Stoica

După moartea lui, s-a dovedit că acesta acumulase datorii uriașe la ANAF, din cauza clubului de pe litoral, iar o jumătate din terenul pe care își ridicase un complex sportiv a fost expropriat de CNI, care avea în proiect lărgirea șoselei de centură. Copiii lui Fane Spoitoru, Claudia și Emil, au fost de acord că-i cedeze mamei lor vitrege întreaga avere, aceasta urmând să-și rezolve singură problema cu ANAF, dar ulterior s-au răzgândit, după ce au aflat că statul român urmează să o despăgubească pe văduva tatălui lor.

Astfel, în septembrie 2017, au introdus o acțiune în instanță, prin care au solicitat partajul judiciar  de Elena Ion, iar acum Judecătoria Buftea a admis cererea principală și a stabilit că masa succesorală a lui Fane Spoitoru este constituită din:

–  50% dintr-un teren intravilan din comuna Cernica, jud Ilfov, rămas în urma exproprierii de 429 mp și a construcției aferente

–  50% din dreptul de creanță în valoare de 1.145.172,70 lei reprezentând despăgubire aferentă investițiilor în complexul sportiv

–  50% din dreptul de creanță în valoare de 282.954,08 lei, reprezentând despăgubirea aferentă terenului în suprafață de 178 mp și investițiile aferente.

Citeşte şi: Gestul lui Florin Salam pentru soția lui Emi Pian, la 3 ani de la moartea interlopului: „Când apărea șeful meu, parcă venea Dumnezeu”

Instanța a stabilit și modul în care averea lui Fane Spoitoru urmează să fie împărțită între moștenitori. Astfel, copiii fostului interlop vor primi trei sferturi din întreaga masă succesorală, în timp ce văduva se va alege cu un sfert din moștenire. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.