Cum slăbeşti cu dieta de post sau vegetariană

Postul Crăciunului a început deja, aşadar e perioada ideală să începi o dietă nouă, vegetariană. Iată cum să slăbeşti sănătos.

RomaniaTV.net
25 nov. 2013, 15:05
Cum slăbeşti cu dieta de post sau vegetariană

Postul Crăciunului în 2013 a început încă de pe 15 noiembrie însă nu este prea târziu să urmezi dieta vegetariană. Deşi pare implicit să slăbeşti în timpul postului multe persoane ajung să ia în greutate din cauza alimentaţiei nepotrivite. Iată cum să slăbeşti în Postul Crăciunului cu ajutorul dietei vegetariene.

Dieta de detoxifiere

Cum se ţine dieta vegetariană?

Există mai multe tipuri de diete vegetariene, dintre care cea potrivită în Postul Crăciunului este dieta vegetariană care permite consumul de peşte. În cele 40 de zile de post/regim există câteva zile în care este permis consumul de peşte, ocazie de care este indicat să profiţi şi să prepari somon sau ton, cele mai bogate în nutrienţi feluri de peşte.

Dieta rapida aprobata de Dr. Oz

Celelalte tipuri de dietă vegetariană sunt ovo-lacto-vegetariană (permite consumul de ouă şi lactate) cu 2 opţiuni: lacto-vegetariană sau ovo-vegetariană sau simplă şi mai restrictivă, vegană. Alegerea formei preferate ţine de fiecare, însă Postul Crăciunului implică o dietă vegană cu 12 zile de ”dezlegare la peşte”.

Greşelile pe care le facem în timpul postului Crăciunului

Cea mai mare greşeală pe care o facem în timpul postului şi care ne face să luăm în greutate când, de fapt, ar trebui să slăbim, este consumul excesiv de produse de panificţie sau patiserie.

Citeste mai multe despre dieta de post pe Cosmopolitan.ro.


loading...