Cum strică gospodinele salata de boeuf. Intrusul din reţetă, secretul lui Chef Florin Dumitrescu

Există un ingredient care nu trebuie pus, altfel preparatul va fi compromis. Nimeni nu s-ar fi așteptat la „intrusul” din această rețetă tradițională.

30 dec. 2023, 17:30
Cum strică gospodinele salata de boeuf. Intrusul din reţetă, secretul lui Chef Florin Dumitrescu

Cum strică gospodinele salata de boeuf, chiar înainte de Revelion? Românii au făcut deja meniul pentru masa de sărbători, dar trebuie să fie foarte atenți când prepară delicatesa tradițională.

Salata de boeuf va ieși minunată, dacă se respectă anumiți pași, simpli, dar de bază. Ai nevoie de un kilogram de cartofi, 500 g de morcovi și 400 g de castraveți și gogoșari murați.

Cartofii și morcovii se fierb, la fel ca alte 450 de grame de carne de vită. După ce s-au fiert ingredientele, trebuie tăiate cubulețe și se amestecă bine cu mâna sau cu o lingură de lemn, pentru a se combina toate aromele.

Folosiți carne de vită, nu de pui, dacă este posibil. Puțini știu că gospodinele riscă să strice gustul salatei boeuf, dacă pun carne de pui.

Cine se îndrăgostește în noaptea de Revelion. Trei zodii care vor fi lovite de Cupidon din plin și vor avea fluturași în stomac

Secretul pentru cea mai bună salată boeuf. Cum prepară chef Florin Dumitrescu maioneza perfectă

Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul unei salate de boeuf delicioase. Ce truc folosește, de fapt, pentru a-i da gustul unic.  Salata de boeuf este un aperitiv tradițional de pe mesele românilor de Sărbători.

Preparatul este bun oricând, de Crăciun, Revelion sau Paște, fiecare gospodină având secretul ei în prepararea salatei. Chef Florin Dumitrescu are însă un truc unic.

Celebrul bucătar Florin Dumitrescu a oferit rețeta pe care o urmează strict pentru salata de boeuf și a dezvăluit „magia” din spatele produsului tradițional preferat de milioane de români.

Chef Florin Dumitrescu folosește, la salata sa de boeuf, următoarele ingrediente:

  • 4 ouă
    300g de pulpă de vită fiartă
    300 g de cartofi fierți
    150 g de morcovi fierți
    80 g de mazăre fiartă
    80 g de gogoșari murați
    80 g de castraveți murați
    400 ml de ulei de floarea soarelui
    2 linguri de muștar
    1 lămâie

 

Salată de boeuf a la chef Florin Dumitrescu. Rețeta cu care nu vei da greș la masa de Revelion 2024


Chef Florin Dumitrescu a împărtășit rețeta de salată de boeuf, dar și ingredientul secret cu ajutorul căruia sigur vei avea un preparat delicios pe masa de Revelion.

Ingrediente pentru salată de boeuf pentru 10 porții:

  • 800 g cartofi fierți
    400 g morcovi curatati și fierți
    200 g mazăre fiartă
    750 g pulpa de vita
    10 ouă
    200 g gogoșari murați
    200 g castraveti murati în saramură
    5 linguri mustar normal
    3 lămâi
    1 litru ulei de floarea-soarelui

Mod de preparare salată de boeuf pentru Revelion

Carnea de vită se spală bine și se pune la fiert într-o oală cu apă sarată. După ce carnea s-a fiert se adaugă legumele întregi și se lasă pe foc până se fierb și ele, spune chef Florin Dumitrescu.

Carnea și legumele se scot din apă și se lasă la răcit. Apoi se taie tot în cuburi mici.

Murăturile (gogoșarii și castraveții murați) se taie și ele mărunt și se scurt de zeamă, apoi se adaugă peste legumele și carne tăiate cuburi mici.

Apoi ne apucăm de maioneză. Pentru maioneză avem nevoie de 4 galbenușuri de ouă fierte, muștar, sucul de la o lămâie sau două * după gust*, uleiul de floarea soarelui.

Galbenusurile de ouă fierte și răcite se amestecă cu muștarul, apoi se toată ulei in fir subtinere se se amestecă bine. Se adaugă sare, iar sucul de lamaie se pune la final cand maioneza este gata.

Maioneza se adaugă în castronul în care ați pus carnea și toate legumele și murăturile tăiate cubulețe și se amestecă bine.

Compoziția rezultată se așează pe un platou, se decorează cu maioneză, albuș de ou fiert taiat în diverse forme, muraturi tăiate, măsline ori frunze de pătrunjel.

Cât rezistă salata de boeuf la frigider şi care sunt semnele că ar trebui să o arunci imediat la gunoi

Cât rezistă salata de boeuf la frigider şi care sunt semnele că ar trebui să o arunci imediat la gunoi

Salata de boeuf a fost unul dintre preparatele vedetă de Sărbători. Cu mazăre sau fără, cu carne de vită sau cu carne de pui, foarte mulţi români au pregătit zilele trecute salată de boeuf.

Salata de boeuf este o adevărată bombă calorică și pune la treabă serios sistemul digestiv, de aceea se recomandă consumul cu moderație. Fiind o salată cu maioneză, de cele mai multe ori făcută cu ou crud, salata de boeuf trebuie consumată destul de repede după preparare.

Citeşte şi: Salată de boeuf a la chef Florin Dumitrescu. Rețeta cu care nu vei da greș la masa de Revelion 2023

Dacă se întâmplă să vă mai rămână de pe o zi pe alta, salata de boeuf trebuie păstrată la temperaturi mici, la frigider. Şi încă ceva, salata de boeuf trebuie acoperită chiar dacă stă la rece.

Chiar dacă este păstrată la rece la frigider, salata de boeuf nu ar trebui consumată după trecerea a 48 de ore de la preparare, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Citeşte şi: Cum ne afectează pielea alimentele pe care le consumăm de sărbători

Primul indiciu că maioneza nu mai este bună de mâncat și poți avea probleme la stomac este atunci când se formează o crustă deasupra.