Cum sunt fabricate gențile și curelele Gucci, o investigaţie PETA scoate la iveală o mulţime de atrocităţi. Cum decapitează muncitorii reptilele VIDEO

Într-un film nemaivăzut până acum, o investigație PETA Asia asupra unui abator indonezian care furnizează piele de şopârlă firmei Gucci dezvăluie cum sunt făcute portofelele, curelele și poșetele Gucci.

18 dec. 2021, 23:00
Cum sunt fabricate gențile și curelele Gucci, o investigaţie PETA scoate la iveală o mulţime de atrocităţi. Cum decapitează muncitorii reptilele VIDEO

Picioarele șopârlelor sunt legate, apoi sunt aruncate, după care animalele sunt decapitate fără milă, aceste atrocităţi provocându-le o moarte prelungită, chinuitoare. Acest tip de cruzime intră în toate poșetele, curelele, portofelele și alte accesorii de modă de la Gucci.

Înregistrările îi arată pe muncitori scoţând șopârlele din saci și cuști mici. Picioarele lor au fost legate împreună, ceea ce probabil provoacă durere și leziuni tisulare. Muncitorii aruncă apoi șopârlele și le scufundă în căzi cu apă. Cel puțin două șopârle au fost lovite violent în cap cu muchia unei macete, fără niciun motiv aparent în afară de a le provoca mai multă durere și stres.

După aceea, muncitorii au pus șopârlele pe un butuc de lemn, una câte una, și le-au tăiat capetele. Anchetatorii PETA Asia au constatat că lucrătorii lovesc șopârlele de până la 14 ori cu maceta, până când decapitarea este completă. Șopârlele s-au luptat și s-au bătut pe tot parcursul procesului.

Citeşte şi Mădălina Ghenea, alături de Al Pacino. A apărut trailer-ul oficial al filmului ”House of Gucci”

Potrivit dr. Clifford Warwick, un expert în reptile care a văzut filmările PETA Asia, decapitarea reptilelor vii și conștiente a fost recunoscută ca fiind extrem de inumană de către organismele științifice majore de aproape patru decenii și este ilegală în unele părți ale lumii.

Decapitarea nu provoacă o moarte instantanee la șopârle. Potrivit doctorului Warwick, creierul șopârlelor a fost probabil conștient – ​​pe deplin conștient și simțind dureri fizice intense și stres psihologic – timp de peste 30 de minute după ce acestea au fost decapitate. Filmările PETA Asia arată capetele șopârlelor în mișcare după ce au fost tăiate.

Lucrătorii au umflat apoi corpurile fără cap ale șopârlelor cu un compresor de aer pentru a le face pielea mai ușor de îndepărtat.

Șopârlele au personalități individuale, la fel ca pisicile și câinii. Cercetările au arătat că unele specii de șopârle sunt părinți devotaţi și parteneri loiali, iar trei generații de șopârle pot trăi împreună în grupuri familiale.

Citeşte şi Ritualuri de înfrumusețare care întrec orice imaginație. Masajul cu șerpi, măștile cu aur sau băile cu ingrediente „inedite” VIDEO