Cum sunt primiţi refugiaţii ucraineni în Polonia. Preşedintele îi găzduieşte în reşedinţele sale oficiale, iar un primar oferă jucării copiilor

Preşedintele Poloniei şi-a pus reşedinţele oficiale la dispoziţia refugiaţilor ucraineni, în timp ce primarul unei localități de la graniță dă fiecărui copil câte o jucărie. Numărul refugiaților care au trecut granița în Polonia de la începutul războiului se apropie de un milion

07 mart. 2022, 17:21
Cum sunt primiţi refugiaţii ucraineni în Polonia. Preşedintele îi găzduieşte în reşedinţele sale oficiale, iar un primar oferă jucării copiilor

Cum sunt primiţi refugiaţii ucraineni în Polonia. Autorităţile poloneze s-au mobilizat cum au putut mai bine pentru a face faţă numărului mare de refugiaţi din Ucraina.

Cum sunt primiţi refugiaţii ucraineni în Polonia. Gestul făcut de preşedintele polonez

Preşedintele Poloniei a decis să-i cazeze pe refugiaţii din Ucraina chiar în reşedintele sale oficiale. Ideea a fost a primei doamne. Agata Kornhauser-Duda şi-a rudat soţul să pună la dispoziţia refugiaţilor, timp de mai multe zile, cele două vile oficiale ale preşedintelui.

Pe lângă palatul prezidenţial şi palatul Belvedere din Varşovia, şeful de stat polonez mai are la dispoziţie patru reşedinţe, dintre care una la Hel, la nord de Gdansk, şi una la Wisla.

Citeşte şi Război în Ucraina. Ungaria s-a răzgândit în ultimul moment şi acceptă pe teritoriul său trupe NATO

De asemenea, şi primarul din Sierpc, o localitate de la frontieră îi ajută cum poate el mai bine pe ucrainenii care fug din ţara lor de frica războiului. Acesta îi aşteaptă pe refugiaţi la intrarea şi ţară şi le oferă copiilor câte o jucărie. În acest fel speră să-i facă pe cei mici să uite coşmarul prin care au trecut şi să le aducă, din nou, zâmbetul pe buze.

De asemenea, edilul orăşelului format din 17.000 de locuitori, și-a dedicat cea mai mare parte a timpului strângând haine calde, mâncare și apă pentru refugiații care trec în Polonia, scrie AlJazeera, citată de mediaflux.ro. 

„Oamenii au donat multe lucruri. Copiii au adus jucării și felicitări pentru copiii ucraineni, este incredibil. Oamenii vor să ajute și trebuie să ajute pentru că într-o zi s-ar putea să fim în aceeași situație. Aceasta este responsabilitatea noastră.”, spune primarul.

Numărul refugiaților care au trecut granița în Polonia de la începutul războiului se apropie de un milion.

Citeşte şi Condiţiile Rusiei pentru încetarea „operaţiunii militare speciale” din Ucraina: Recunoaşterea anexării Crimeei, indepedenţa regiunilor Lugansk şi Doneţk, garanţii că Ucraina nu va adera la NATO