Cum sunt românii furaţi la toate facturile

Publicat: Joi, 12 Martie 2015 10:40 // Actualizat: Joi, 12 Martie 2015 10:40 // Sursa: romaniatv.net

Românii au ajuns să plătească facturi aberante la electricitate, gaze naturale sau încălzire. La curentul electric, spre exermplu, doar un sfert din factură înseamnă energia consumată, iar populația plătește inclusiv penele sau furturile. Cei care au rămas branşaţi la sistemul centralizat de încălzire plătesc apă caldă, deși primesc de multă ori apă rece. 

Dacă ne uităm pe structura unei facturi de electricitate, vedem că energia electrică efectiv consumată reprezintă doar o parte mică, doar 29% pe o factură fără TVA. Mare parte dintre facturi înseamnă tarife de distribuţie, care reprezintă aproape jumătate dintr-o factură de energie electrică. În aceste tarife sunt incluse costurile cu furturile de energie sau cu penele. O bună parte din aceste facturi reprezintă şi certificatele verzi sau diverse subvenţii pentru cogenerare. Asta înseamă că şi românii care nu sunt branşaţi la sistemul centralizat de încălzire plătesc pentru cei care sunt încă legaţi la aceste sisteme.

SFATURI UTILE. Cum să SCAZI factura la curent cu 40%

Dacă ne uităm pe facturile de gaze naturale, şi acolo ponderea gazelor naturale efectiv consumate înseamnă cel mai mult, adică 49%, însă o bună parte, 44%, înseamnă tarife de distribuţie.

Dacă ne uităm la facturile de încălzire a populaţiei, şi acolo sunt mari probleme, pentru că acolo românii plătesc pe facturile de apă caldă şi apă rece pe care o consumă, de multe ori, fără să vrea.

CITEŞTE ŞI: Sistemul de iluminat cu leduri, secretul unor facturi mai mici la energie electrică

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cum sunt furaţi românii la facturi factura energie factură încălzire
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8743
RON
31 Oct
noapte 6 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H