Cum te ajută cromul să slăbeşti

Microelement mineral, cromul este adesea promovat ca fiind un aliat de încredere în curele de slăbire. Acesta ajută la formarea mușchilor, este eficient în tratarea diabetului și constituie un adjuvant în tratarea bolilor de inimă.

RomaniaTV.net
25 ian. 2017, 13:02
Cum te ajută cromul să slăbeşti

Nutriționiștii recomandă suplimentele cu crom în diete, ca să grăbească procesul de slăbire. De ce? Pentru că majoritatea curelor de slăbire sunt sărace în aportul de crom.

Cele mai frecvente utilizări ale cromului

Cromul este esențial în metabolizarea proteinelor, lipidelor și carbohidraților. Acesta ajută organismul să mențină un nivel normal al glicemiei și scade colesterolul „rău”, dar și nivelul trigliceridelor.

Îl poți găsi sub formă de capsule, lichid, capsule gelatinoase și comprimate.

Atenție!

Dacă suferi de diabet, e mai bine să întrebi medicul înainte să iei suplimente cu crom. Acest mineral poate modifica dozele de insulină sau alte medicamente specifice.

Citeşte şi  Ce e bine să mănânci sau să eviţi în funcţie de grupa de sânge

Cum acționează acest mineral

Cromul ușurează activitatea organismului în ceea ce privește utilizarea insulinei, un hormon care transportă zahărul din sânge spre celule, unde este ars pe post de conbustibil.

Când are suficient crom, organismul folosește insulina mai eficient și menține un nivel normal al glicemiei. De asemenea, cromul intervine și în metabolismul proteic și lipidic.

Printre beneficiile acestui mineral se numără pierderea în greutate și tonifierea mușchilor.

Scade pofta de mâncare și nevoia de dulciuri

Este recunoscută proprietatea cromului de a echilibra pofta de mâncare și de a reduce substanțial pofta de ceva dulce. Cum se explică acest efect benefic al cromului? Ei bine, când în corp există o carență de crom apare pofta de nestăvilit de a mânca dulciuri. Odată rezolvată această problemă, organismul nu mai simte nevoia să mănânce în exces și în special zahăr.

Cromul se găsește în drojdia de bere, organe, ciuperci, alune, glucoză, ciuperci, brânză, cereale integrale, condimente, mazăre, cartofi, ouă, carne de pui, unt.

Ce simptome anunță carența de crom

De obicei, această problemă de sănătate este caracterizată prin transpirație rece, amețeală, iritabilitate, senzație de foame permanentă, mâini reci, somnolență, dependență de dulciuri, urinare frecventă, sete excesivă.

De reținut!

Cromul contribuie la metabolizarea și depozitarea grăsimilor, proteinelor și carbohidraților, ajutând la reducerea țesutului adipos. De aceea, este benefic pentru cei care vor să slăbească.

Ce se întâmplă când bei oțet de mere în fiecare zi