Cum te ajută kilogramele în plus luate de sărbători. Medicul estetician are soluția: „Grăsimea poate fi adăugată în sâni, fese sau la cearcăne”

Cum te ajută kilogramele în plus luate de sărbători. Perioada în care ne-am făcut toate poftele culinare a trecut, însă, la unele persoanele, silueta nu mai e aceeași. Chiar dacă este greu de crezut, aceste kilograme pot ajuta pacientele să arate mai bine.

25 ian. 2023, 18:30
Cum te ajută kilogramele în plus luate de sărbători. Medicul estetician are soluția: „Grăsimea poate fi adăugată în sâni, fese sau la cearcăne”
Cum te ajută kilogramele în plus luate de sărbători

Cum te ajută kilogramele în plus luate de sărbători. Dr. Cristian Nițescu, medic primar în chirurgie estetică, are soluția pentru aceste kilograme, de care vreți să scăpați și anume lipoaspirația. Pentru a putea benficia de astfel de intervenție, pacientul trebuie să nu aibă comorbidități majore care să contraindice o intervenție chirurgicală.

Citește și: Cum a reușit Amalia Năstase să scape de kilogramele în plus. Dieta-minune la care a apelat: „Sunt trei idei principale”

Cum te ajută kilogramele în plus luate de sărbători

Indiferent de anotimp, o persoană care are un ușor exces de grăsime poate fi supusă unei lipoaspirații sau unei recoltări de grăsime proprie, grăsimea rezultată putând fi adăugată unor anumite zone specifice, cum ar fi fese, sân sau zona cearcănelor la nivel facial. De asemenea, se poate face ceea ce se cheamă lipofilling și pentru umplerea unor defecte la nivel tegumentar rezultate în urma unor procedee chirurgicale sau a unor injectări”, explică Dr. Cristian Nițescu, medic primar în chirurgie estetică.

În astfel de situații, dr. Nițescu recomandă pacientelor lipofillingul pentru zona facială, umplerea zonelor cearcănelor și pentru umplerea anumitor defecte de la nivel tegumentar. Deși este posibil ca acestea să opteze pentru lipofilling la nivel de sân și la nivel fesier, medicul precizează faptul că pentru aceste zone ar putea fi mai potrivite implanturi siliconice, care sunt mai sigure și, mai ales, își păstrează forma pentru mai mult timp.

Grăsimea introdusă în zonele receptoare după ce a fost recoltată trebuie adăugată în cantitate mai mare decât ar necesita locul respectiv, pentru că o mare parte din aceasta este resorbită de către organism. Inițial, în primele zile post-operator, pacienta poate fi puțin surprinsă de volumul introdus, dar în următoarele 2-3 săptămâni, începe procesul de resorbție al organismului și zona va arăta potrivit așteptărilor pacientului și medicului„, explică Dr. Nițescu. Intervențiile estetice cu grăsime proprie nu implică alte riscuri față de orice alte intervenții chirurgicale.