Cum te îngraşă OJA? Explicaţia care arată de ce acumulezi kilograme

Deşi pare incredibil de crezut, lacul colorat pe care îl aplici pe unghii ar putea să te facă să iei în greutate. O substanţă chimică toxică a fost descoperită în anumite lacuri de unghii şi ar putea influenţa greutatea femeilor.

RomaniaTV.net
25 ian. 2016, 12:45
Cum te îngraşă OJA? Explicaţia care arată de ce acumulezi kilograme

Brandul tău preferat de ojă ar putea avea un ingredient ascuns care poate să afecteze echilibrul corpului tău. Cercetătorii de la Universitatea Duke şi de la Environmental Working Group au identificat un ingredient comun din lacul de unghii care poate fi periculos, în special pentru persoanele care îşi colorează frecvent unghiile cu ojă.

Trifenil fosfat sau TPHP – acesta este ingredientul care face lacul de unghii mai flexibil şi mai durabil şi este folosit, de asemenea, la fabricarea plasticului şi pentru a împiedica mobilierul din spumă să ia foc.

Este posibil ca acesta să fi fost introdus în compoziţia lacurilor de unghii pentru a înlocui ftalaţii, despre care studiile au arătat că există o legătură cu unele problemele apărute la nivelul aparatului reproducător. Dar înlocuirea acestora s-ar putea să nu fie tocmai o îmbunătăţire.

Studii separate au arătat că trifenil fosfatul sau TPHP-ul este un factor ce perturbă sistemul endocrin, ceea ce înseamnă că el interferează cu hormonii. Iar testele realizate pe animale au arătat că există unele probleme la nivel de reproducere şi probleme de dezvoltare, ca urmare a folosirii acestei substanţe toxice.

Citeşte mai mult pe feminis.ro.