Cum ţii sub control hormonul stresului

Cortizolul, hormonul stresului, este secretat în momentele în care suntem stresați. El acționează prin frică, nervozitate și anxietate, iar specialiștii susțin că depresia, bolile cardiovasculare, pierderile de memorie și obezitate sunt strâns legate de nivelul ridicat de cortizol. Însă, se pare că hormonul stresului poate fi ținut sub control, și anume:

RomaniaTV.net
07 dec. 2017, 09:06
Cum ţii sub control hormonul stresului

Prin exerciții fizice

Antrenamentul fizic are multe beneficii pentru sănătate, prevenind diferite afecțiuni. poate reduce chiar și nivelul ridicat de cortizol. În timpul exercițiilor fizice, corpul eliberează endorfine. Endorfinele sunt hormonul care îmbunătățește starea de spirit și induce un sentiment de fericire. În acest proces, creierul se relaxează și trece peste efectul cortizolului. Dacă te confrunți cu o perioadă plină de negativitate, ar trebui să începi să practici sport.

Citeşte şi Nu reuşeşti să slăbeşti? Acestea sunt motivele ciudate la care nu te gândeai

Prin meditație

Exercițiile mențin corpul sănătos și meditația creierul. Ambele practici au un impact pozitiv asupra stărilor fizice și mentale. Prin practicarea meditației te simți mai bine și reduci nivelul de cortizol, hormonul stresului. Făcând meditație, poți urmări în mod direct problemele care duc la apariția stresului. În plus, meditația te ajută să înțelegi care este cauza și cum poți găsi calea cea mai bună soluție.

Prin ascultarea de muzică

Știai că muzica te ajută să reduci stresul. Există multe studii care au demonstrat acest lucru. Important este să nu asculți muzica care te face să te simți mai rău sau tristă. Poți asculta muzică clasică, relaxantă, pentru a reduce cortizolul.

Citeşte şi Ce să faci dimineaţa ca să ai mai multă energie

Prin hobby-uri

Poate sună ciudat, dar chiar funcționează. Cea mai bună modalitate de a aplica acest indicator este să îți amintești care-ți sunt hobby-urile. Poți cânta, dansa, picta, citi, alerga, ieși în parc sau oirce alte lucruri care te fac să te simți mai bine. Recomandată este și socializarea. Nu trebuie să stai singură. Ieși din casă, stai alături de prieteni și familie.

În ce constă terapia antistres prin desenarea pietrelor