Cum ţine Elveţia pandemia sub control, deşi nu a impus restricţii. Explicaţiile unui medic român din Geneva

În Elveția au fost înregistrate până în prezent 17.000 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, 435 fiind decese. Curba epidemiei în această țară seamănă mai mult cu cea din China și Coreea de Sud decât cu cea din Italia sau Spania, unde autoritățile cu greu fac față ritmului accelerat al infectărilor și deceselor.

01 apr. 2020, 16:44
Cum ţine Elveţia pandemia sub control, deşi nu a impus restricţii. Explicaţiile unui medic român din Geneva

În Elveția numărul de îmbolnăviri a rămas constant în ultimele zile, iar despre cum luptă autoritățile din această ţară cu pandemia a vorbit Alexandru Dobrinov, medic în Geneva.

El a explicat că sistemul medical a fost foarte bine organizat și că face față numărului de îmbolnăviri. Spitalul mare din Geneva este dedicat doar tratării cazurilor de coronavirus, în timp ce clinicile private se ocupă de celelalte patologii, a spus acesta, la Digi 24.

Citeşte şi COVID-19. Italia a înregistrat cu peste 100 de morţi mai puţin decât marţi. Ţara pare să fi depăşit vârful pandemiei

Calitatea și medicina care se practică în Elveția era bună aici chiar la nivel de spital de stat, a spus medicul. El a subliniat însă rolul cel mai important în ținerea sub control a epidemiei îl au oamenii. Populația e disciplinată și resemnată, a spus medicul: „Unii mă întreabă pe mine, ca medic, dacă pot merge la plimbare, în pădure sau pe malul lacului. Nu avem măsuri atât de drastice, avem dreptul să ieșim fără controale. Singura restricție este să nu fie grupuri de mai mult de cinci persoane și să se respecte distanța de securitate. În magazine și farmacii se intră pe rând. Sunt deschise doar magazinele alimentare, farmaciile și chioșcurile mici„, a spus Alexandru Dobrinov, pentru sursa citată.