Cum trebuie să cureți mașina de spălat ca să funcționeze eficient pe termen lung. Trucul care te va scăpa de o mare bătaie de cap

Mașina de spălat este unul dintre cele mai utile aparate, însă de multe ori nu știm cum să avem grijă de ea astfel încât să funcționeze la capacitate maximă pe termen lung.

06 nov. 2022, 18:18
Cum trebuie să cureți mașina de spălat ca să funcționeze eficient pe termen lung. Trucul care te va scăpa de o mare bătaie de cap

Mașina de spălat este nelipsită din casele noastre, însă de multe ori nu știm cum să avem grijă de ea astfel încât să funcționeze la capacitate maximă pe termen lung.

Citește și Ce nu știai că poți băga la mașina de spălat. Trucuri utile care îți pot face viața mai ușoară

Foarte multe gospodine nu știu că mașina de spălat va funcționa eficient dacă vor curăța de cel puțin patru ori pe an un obiect la care nu s-ar fi gândit sau despre a cărui existență nu au știut.

Ei bine, este vorba despre filtrul de evacuare al mașinii de spălat, care se murdărește foarte tare dacă nu este curățat periodic.

Cum cureți filtrul de evacuare al mașinii de spălat

Pentru cei care nu știu, filtrul de evacuare al mașinii de spălat este situat, de regulă, în partea dreaptă din josul aparatului și trebuie curățat cel puțin o dată la trei luni de zile. Dacă nu faci acest lucru hainele pot căpăta miros urât, chiar dacă sunt spălate normal.

Curățarea filtrului de evacuare al mașinii de spălat nu este dificilă, din contră, tot ce trebuie să faci în primul rând, este să rotești capacul filtrului în sens opus închiderii, pentru a-l desface. În acel moment, este indicat să ai la îndemână un vas, pentru că în momentul deschiderii filtrului, se va scurge apa care a rămas în zona respectivă.

După ce ai scos capacul, spală-l bine cu un burete înmuiat într-o soluție de curățare, după care șterge bine cu o lavetă umedă și interiorul filtrului de evacuare al mașinii de spălat. Apoi, cu ajutorul unei cârpe înmuiate în oțet, șterge partea interioară a filtrului de evacuare și gata. Vei vedea cum toate mirosurile neplăcute vor dispărea instant.

Dar nu uita că trebuie să faci acest lucru o dată la trei luni de zile.

Citește și De ce să încălzești gresia și faianța cu un uscător. De trucul acesta sigur nu știai