Cum treci un test IQ din secolul trecut. Unde se ascund cei trei copii ai femeii din imagine?

Primele teste IQ au apărut la începutul secolulului al XX-lea, iar cel care l-a realizat a fost Alfred Binet. Astfel, pe baza definiției noi, specialistul a formulat diverse exerciții tipizate pentru diverse categorii de vârstă ale copiilor. Însă, în timp au apărut diverse teste de inteligență pentru oameni, iar cele cu imagini au devenit acum un trend pe rețelele de socializare.

10 apr. 2024, 18:14
Cum treci un test IQ din secolul trecut. Unde se ascund cei trei copii ai femeii din imagine?

Iluziile optice sunt o modalitate bună de a-ți testa inteligența și chiar vederea.

Acest gen de teste IQ sunt benefice din diverse motive. Nu numai că sunt o modalitate distractivă, dar ajută și la stimularea abilităților de rezolvare a problemelor.

Uite un exemplu de test de inteligență din secolul trecut!

Tot ce trebuie să faci este să analizezi cu atenție imaginea de mai jos și să găsești cei trei copii ai femeii. Persoanele care au un IQ peste medie reușesc să facă acest lucru în doar 8 secunde.

Ai reușit să îți dai seama unde se ascunde un steag roșu?

Acest de inteligență nu este pentru oricine! Doar cei cu o agilitate vizuală pot răspunde foarte repede la întrebare.

Rezolvarea testului de inteligență

Studiile arată că un test IQ poate opri îmbătrânirea creierului

Un studiu al Universității din Exeter și al King’s College din Londra a analizat beneficiile testelor IQ. Cercetătorii au descoperit că acestea pot îmbunătăți memoria adulților și funcția creierului cu un deceniu.

Rezolvarea regulată a testelor de IQ ne poate ajuta să  îmbunătățim performanțele la teste similare, familiarizându-ne cu tipurile de întrebări și cu formatul testului.

Deși practica regulată poate îmbunătăți scorurile la testele IQ, aceasta reprezintă doar un aspect al dezvoltării cognitive și există mulți alți factori care contribuie la inteligența generală și la abilitățile de rezolvare a problemelor.

Citește și: Fizicianul Peter Higgs, părintele ”particulei lui Dumnezeu”, s-a stins din viață la 94 de ani

Există mai multe tipuri diferite de teste de inteligență, cum ar fi:

  • Teste de inteligență verbală: Aceste teste evaluează abilitățile verbale ale unei persoane, inclusiv vocabularul, înțelegerea cuvintelor și capacitatea de a gândi verbal.
  • Teste de inteligență non-verbală: Aceste teste se concentrează pe abilitățile cognitive care nu implică limbajul verbal, cum ar fi rezolvarea de puzzle-uri, recunoașterea de modele sau completarea de diagrame.
  • Teste de inteligență cu factor multiplu: Aceste teste iau în considerare mai multe aspecte ale inteligenței, inclusiv abilitățile verbale și non-verbale, și oferă o evaluare mai cuprinzătoare a inteligenței unei persoane.

Citește și: Adevărul despre cât de sănătoși sunt cartofii. Mihaela Bilic desființează teoriile altor nutriționiști: „Este o legumă consistentă, o legumă prietenoasă”