Cum va arăta BMW XM, primul model hibrid din divizia de performanță. Prinde 100 km/h în 3,5 secunde VIDEO

BMW a publicat primele imagini realizate în timpul testelor dinamice la care a fost supus prototipul viitorului model XM. Este vorba despre primul model electrificat din istoria diviziei de performanţă M.

23 mai 2022, 23:53

BMW XM va primi o motorizare de tip plug-in hybrid. Premiera mondială a noului model al bavarezilor va avea loc până la sfârșitul anului 2022. Producătorul german spune că noul BMW XM va oferi 650 CP și 800 Nm de cuplu.

Pe 24 mai, divizia BMW M va sărbători 50 de ani de existență. Pe măsură ce se apropie sărbătoarea, inginerii bavarezi fac ultimele reglaje la primul lor model de performanță electrificat.

Viitorul BMW XM de serie va primi primul un sistem de propulsie electrificat (PHEV). Ansamblul M hybrid va avea la bază o versiune îmbunătățită a motorului pe benzină V8 twin-turbo de 4,4 litri. Unitatea va lucra în combinație cu un motor electric, iar împreună vor produce o putere totală de 650 CP și 800 Nm de cuplu, conform Promotor.

Citeşte şi: Spectaculos: Cum arată și cât costă noul model electric BMW i7 (VIDEO)

Cum va arăta BMW XM, primul model hibrid din divizia de performanţă. Totul despre putere, viteză şi autonomie

Resursele vor fi transmise către toate roțile prin intermediul unei transmisii automate ZF cu opt rapoarte. Sistemul de tracțiune va fi M xDrive. Astfel, noul XM va accelera de la 0 la 100 km/h în doar 3,5 secunde și va atinge o viteză de top de 250 km/h. Deocamdată, capacitatea pachetului de baterii este o necunoscută. Conform informațiilor BMW, în modul „full electric”, XM va putea parcurge până la 80 de kilometri în regim WLTP.

Noul BMW XM va fi oferit standard cu un sistem de direcție integrală. De asemenea, SUV-ul lor de performanță cu emisii zero va avea un comportament dinamic de invidiat. Acesta va fi dat de distribuția aproape perfectă a sarcinii pe cele două punți (50:50), precum și de noua suspensie adaptivă M Professional, precizează sursa citată.

În plus, mașina va dispune și de un sistem electromecanic de stabilizare a ruliului cu tehnologie 48V. Aceasta reprezintă o premieră pentru un model de performanță BMW M. Pachetul tehnic va mai conține cea mai recentă generație a sistemului de frânare integrat BMW M. Opțional vor fi disponibile jante M cu design nou cu diametrul de până la 23 de inch.

BMW va demara producția de serie a noului XM în luna decembrie a acestui an, la fabrica pe care o deține în orașul Spartanburg (Carolina de Sud, SUA). Cât privește data lansării, BMW a precizat doar că a început deja numărătoarea inversă.

Citeşte şi: Un şofer din Iaşi şi-a făcut praf BMW-ul. Incredibil ce au găsit poliţiştii în bolidul răsturnat


loading...
Partenerii noștri