Cum va arata Tayron X, modelul Volkswagen care rivalizează cu X6. SUV-ul spectaculos, cunoscut prea puţin de români

Volkswagen vrea să lanseze în 2021 noul Tayron X, o versiune cross-coupe a SUV-ului Tayron construit pentru piaţa asiatică. Producătorul german încă nu a dezvăluit când noua maşină va fi disponibilă în Europa.

RomaniaTV.net
26 aug. 2020, 12:34

VW vrea să păstreze design-ul şi caracteristicile modelului Tayron din 2020 care s-a vândut în peste 180.000 de exemplare în China. Maşina restilizată e de aşteptat să aducă un suflu nou în piaţa SUV-urilor cross-coupe care este în continuă creştere, notează Autospruce.com.

Actualul model Tayron este construit de Volkswagen în colaborare cu FAW, un producător local fără de care nu pot fi construite autoturisme pe piaţa chineză. Tayron este versiunea coupe cu patru uși a SUV-ului Tayron, un SUV construit pentru aceeași piață asiatică. Ca și dimensiuni, Tayron X este undeva între VW Tiguan și Skoda Kodiaq, conform Superspeed.tv.

Comparativ cu Tayron, plafonul a fost coborât cu 25 mm, iar hayonul este mai arcuit. Spatele este cu totul diferit, având alte stopuri, altă bară și evacuări false cu terminații cromate.

Platforma folosită este cea modular transversală MQB, cea pe care sunt construite aproape toate modelele actuale VW/Skoda/SEAT și câteva maşini Audi.

În privinţa motorizărilor, sunt disponibile două versiuni 2.0 TSI, unul de 186 cai putere și 320 Nm, iar celălalt de 220 cai putere și un cuplu maxim dezvoltat de 350 Nm. Transmisia automată DSG cu dublu ambreiaj și șapte rapoarte este echipare standard indiferent de motor, însă tracțiunea integrală este oferită fără cost adițional doar pe motorul de 220 cai putere.

Pe piaţa din China, Tayron X are un preţ de pornire de 28.700 euro şi poate ajunge la 36.000 de euro. SUV-ul este mult mai ieftin decât modelele crossover coupe de lux, precum BMW X4 sau BMW X6.