Cum va boicota ministrul Petre Daea Austria după votul pentru Schengen: „Nu voi sta niciodată cu capul plecat”

Petre Daea a fost întrebat, sâmbătă la o televiziune de știri, ce îi va transmite omologului său austriac în cadrul unei întâlniri pe care o va avea la Bruxelles, după ce Austria a votat împotriva aderării României la spaţiul Schengen. 

10 dec. 2022, 16:13
Cum va boicota ministrul Petre Daea Austria după votul pentru Schengen: „Nu voi sta niciodată cu capul plecat”

Petre Daea a anunţat ce va face cand se va întalni cu omologul austriac!  „Nu voi folosi acest prilej pentru a muştrului pe cineva, dar cu siguranţă îi voi strânge mâna şi o să mă uit în ochii domniei sale şi voi spune ceea ce merită să fie spus şi anume că întreaga Românie este consternată de această măsură pe care a luat-o Austria şi din acest punct de vedere am ocazia să transmit ceea ce simt ca om, ca român şi din acest punct de vedere nu voi avea nicio rezervă”, a afirmat ministrul Agriculturii.

Întrebat dacă va mai merge la schi în Austria sau dacă va renunţa la un cont într-o bancă cu capital austriac, Petre Daea a răspuns: „Nu m-am dus la schi şi dacă m-aş duce, m-aş duce în România, avem suficiente zone în care se poate schia”.

Un restaurant din România nu mai accepta plata cu carduri de la o bancă austriacă după votul negativ dat pe intrarea României în Schengen
„Nu practic acest sport. Dar chiar dacă l-aş practica, nu m-aş duce pentru că nu am cunoscut încă în întregime ţara pe care vreau să o cunosc şi îi îndemn pe toţi să cunoască România şi să stea în perimetrul acesta al interesului statal pe care îl avem”, a completat ministrul PSD.

El a mai precizat că va face ce este convenabil pentru România şi nu va sta niciodată cu capul plecat.  „Eu nu am stat niciodată cu capul plecat şi nu voi sta niciodată. Voi face ceea ce este convenabil pentru ţară, potrivit pentru România şi să vă asigur că nu voi sta niciodată cu capul plecat”, a conchis Daea.

Gigi Becali îndeamnă la boicotarea firmelor austriece din țară, după eșecul Schengen: „Austria a dat cea mai mare șpagă, două sute de milioane, ca să fure Petrom”
Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan anunţă, vineri, că trei grupuri din Parlamentul European solicită o dezbatere privind tratamentul incorect în cadrul procedurii de extindere a spaţiului Schengen.

”Liderii celor mai mari 3 grupuri din Parlamentul European (PPE, socialişti şi Renew) au agreat să solicite, de comun acord, săptămâna viitoare o dezbatere privind tratamentul incorect în cadrul procedurii de extindere a spaţiului Schengen”, a scris, vineri, pe FAcebook, europarlamentarul liberal Siegfried Mureşan:.

Acesta şi-a exprimat speranţa că ”Parlamentul European va fi unit de partea României”.

Reacţia vine după ce, joi, la Consiliul JAI, Austria a blocat, prin veto, aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen. Împotriva Bulgariei a votat şi Olanda, iar pentru că România nu a fost decuplată de ţara vecină în cadrul procedurii de aderare, votul a contat şi împotrriva României, deşi oficialii olandezi au precizat că nu au obiecţii cu privire la aderarea României.