Un restaurant din România nu mai accepta plata cu carduri de la o bancă austriacă după votul negativ dat pe intrarea României în Schengen

Campania de boicotare a firmelor si companiilor austriece ia amploare. Cel putin pe retelele de socializare, care sunt pline de apeluri la boicot. Si liderii politici au cerut măsuri similare. De exemplu, companiile de stat romanesti sa isi mute conturile de la bancile austriece la alte banci.

10 dec. 2022, 15:49
Un restaurant din România nu mai accepta plata cu carduri de la o bancă austriacă după votul negativ dat pe intrarea României în Schengen

Un restaurant românesc din Mangalia a anunțat că nu va mai accepta plata cu cardul de la banca austriacă Raiffeisen, care operează în România, în urma votului negativ dat de Austria pe intrarea României în spațiul Schengen. De asemenea, reprezentanții restaurentului au anunţat că retrag de la vânzare băutură energizantă Red Bull, fabricată de austrieci, și cafeaua Julius meinl.

Citeşte şi: Cum va boicota ministrul Petre Daea Austria după votul pentru Schengen: „Nu voi sta niciodată cu capul plecat”

 

„Posesorii de Carduri la banca Raiffeisen nu vor mai putea plăti în locația noastră”

Dragi clienti ai restaurantului La Pirati, din data de 09.12.2022. In urma votului Austriei împotriva Țarii noastre de a intra in spatiul Schengen, posesorii de Carduri la banca raiffeisen nu vor mai putea plati in locația noastră, nu vom mai comercializa spre vânzare: Red Bull, Cafea Julius meinl. Cafeaua la noi va fi gratis in baza bonului care face dovada alimentarii de la Benzinaria Rompetrol„, se arată mesajul postat pe rețeaua socială de către reprezentanţii restaurantului pe Facebook.

De altfel, după ce Austria a dat vot pentru respingerea cererii României de a intra în Schengen, românii au început, rând pe rând, să renunțe la serviciile companiilor austriece. Mai multe, voci îndeamnă la boicot împotriva companiilor austriece care îşi desfăşoară activitatea în România.

„Din momentul acesta îi rog pe români şi autorităţile statului să acţioneze în consecinţă. Doresc ca toate companiile de stat, începând cu Romgaz, Transgaz, Hidroelectrica, Electrica, şi toate companiile care au conturi la Erste şi la Raiffeisen să închidă de urgenţă conturile şi cardurile bancare.

Ceea ce a făcut Austria astăzi este o sfidare la adresa României, a bunelor relaţii ale României, iar cancelarul Karl Nehammer şi ministrul Gerhard Karner şi-au izolat ţara într-un mod incalificabil. Au venit cu argumente false, au minţit, au afirmat că au fost în ultimii ani presiuni pe firmele Schweinhofer şi OMV. Este o minciună scruntată, nu a fost nicio presiune asupra companiilor austriece, din contră. Au afirmat că suntem ruta Balcanilor de est, de unde ajung zeci de mii de refugiaţi în Austria. Este o minciună. Nu au ajuns pe rutele din România decât 1.400 de refugiaţi, toţi controlabili, pe care am acceptat să-i primim înapoi. Au afirmat că o bună parte dintre afganii şi indienii care sunt pe teritoriul Austriei au intrat prin România, le-a arptat prin cifre confirmate de Frontex că nu s-a întîmplat acest lucru. În acest moment, Austria s-a plasat împotriva intereselor României”, a spus europarlamentarul PNL Rareş Bogdan la România TV, după ce Austria a votat joi în Consiliul JAI împotriva admiterii României în Schengen.

Și Clubul de fotbal Universitatea Craiova, finanțat de omul de afaceri Mihai Rotaru, a anunţat, joi seara, într-un comunicat publicat pe Facebook că va boicota companiile austriece după ce Austria a blocat aderarea României la Spaţiul Schengen.