Cum va fi vremea de Florii și Paște. Meteorologii anunță o lună cu alternanțe periculoase, inclusiv zăpadă. Prognoza meteo actualizată

După un weekend cald cu temperaturi ridicate, vremea se va răci considerabil în toată țara. Pe alocuri ar putea apărea și câțiva fulgi de zăpadă, în special în zonele din jumătatea nordică a țării.

24 mart. 2023, 10:23
Cum va fi vremea de Florii și Paște. Meteorologii anunță o lună cu alternanțe periculoase, inclusiv zăpadă. Prognoza meteo actualizată

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza meteo actualizată pentru luna aprilie. În săptămâna 27 martie – 3 aprilie valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice,
estice, sud-estice, dar mai ales în zona Carpaților Occidentali, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Citește și: Prognoza vară 2023. Şefa meteorologilor anunţă fenomene extreme: „Vom avea alternanţe termice semnificative”

 

Cum va fi vremea de Florii și Paște

În săptămâna 3 – 10 aprilie temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile intracarpatice, iar în rest valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile estice, sudvestice, dar mai ales în cele sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 10 – 17 aprilie temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă, în toate regiunile, a transmis ANM.

Citește și: PROGNOZA METEO anunţă inversiuni termice. Elena Mateescu anunţă lună capricioasă: „Vom avea temperaturi de îngheţ şi fulgi de zăpadă”

În săptămâna 17 – 24 aprilie mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.
Cantitățile de precipitații vor avea o tendință excedentară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.