Cum va fi vremea în luna AUGUST. Estimarile ANM pentru intervalul 31 iulie - 27 august

Publicat: Marţi, 31 Iulie 2018 15:53 // Actualizat: Marţi, 31 Iulie 2018 15:53 // Sursa: romaniatv.net

ANM a dat publicităţii estimările meteorologice pentru intervalul 31 iulie - 27 august, realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Potrivit ANM, luna august începe cu precipitaţii însemnate cantitativ în zonele de munte, precum și în regiunile sud-vestice, sudice și estice. Abia în a doua jumătate a lunii august, vremea se încălzeşte, temperatura aerului fiind apropiată de normele climatologice ale săptămânii în partea de nord-vest a țării și mai scăzută în restul teritoriului, în special în regiunile sudice.

Săptămâna 31 iulie – 6 august 2018. Media temperaturii aerului se va situa ușor sub valorile climatologice în
jumătatea de sud a țării și va fi mai ridicată în restul teritoriului, în special în nord-vest.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în zonele de munte, precum și în regiunile sud-vestice, sudice și estice și deficitare în regiunile nordvestice.


Săptămâna 6 – 13 august 2018. Temperatura aerului se va situa sub normele climatologice ale săptămânii în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în sud și sud-est. Excepție vor face regiunile nord-vestice, unde valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale ale perioadei.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în zonele deluroase și montane și local în regiunile intracarpatice și, în general, apropiate de normele climatologice în restul teritoriului.

 

Săptămâna 13 – 20 august 2018. Temperatura aerului va fi apropiată de normele climatologice ale  săptămânii în partea de nord-vest a țării și mai scăzută în restul teritoriului, în special în regiunile sudice.

Cantitățile de precipitații vor fi, în general, apropiate de normele climatologice ale săptămânii în majoritatea regiunilor.

 

Săptămâna 20 – 27 august 2018. Media temperaturii aerului va fi apropiată de norma climatologică a săptămânii în cea mai mare parte a teritoriului, posibil cu valori ușor mai scăzute în jumătatea de sud. 
Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în jumătatea de vest a țării și, în general, apropiate de normele climatologice ale perioadei în restul teritoriului.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
prognoza meteo prognoza meteo luna august vremea in august
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7383
RON
16 Feb
noapte -3 °
zi 9 °
Ultimele joburi adaugate
24 H