Cum va monitoriza PDL referendumul. Strategia trasată de pedelişti şi mesajul lui Blaga

PDL a decis marţi în şedinţa Colegiului Director să monitorizeze în timp real votul de duminică. Conform surselor RTV.NET, directivele primite de democrat-liberali din partea conducerii au fost foarte clare: fiecare reprezentant al partidului în secţia de votare va transmite din două în două ore către centru numărul de votanţi care s-au prezentat la urne.

24 iul. 2012, 11:29
Cum va monitoriza PDL referendumul. Strategia trasată de pedelişti şi mesajul lui Blaga

PDL îşi va lua măsuri speciale pentru referendumul de duminică. În timp ce oficial vor transmite semnalul neprezentării la urne, în spatele strategiei de imagine, democrat-liberalii vor pune la punct un întreg sistem de monitorizare a votului.

Conducerea PDL a decis marţi ca fiecare reprezentant al partidului din secţiile de votare să transmită din două în două ore, către centru, numărul de votanţi care s-au prezentat la urne. „Dacă e nevoie, vor sta în faţa secţiei şi vor număra fiecare om care intră”, a explicat pentru ROMÂNIATV.NET unul dintre liderii democrat-liberali.

De altfel, de numărarea paralelă se va ocupa şi de această dată fostul prim-vicepreşedinte Adriean Videanu, care le-a promis pedeliştilor că monitorizarea va fi impecabilă.

Dispoziţiile date în şedinţa Colegiului Director au vizat şi presiunea asupra guvernului în ceea ce priveşte listele suplimentare.

Surse participante la discuţii au precizat pentru ROMÂNIATV.NET că partidul va lua atitudine publică în cazul în care Executivul nu va emite zilele acestea un act normativ prin care să introducă obligativitatea semnării declaraţiei pe proprie răspundere pentru persoanele care votează într-o altă secţie decât cea la care sunt arondate.

Nu recunoaştem listele speciale, dacă se continuă această mascaradă„, le-a spus preşedintele Vasile Blaga, liderilor PDL, în spatele uşilor închise. Mai exact, Blaga speră că guvernul va reglementa listele speciale, astfel încât pe lângă declaraţiile pe proprie răspundere date de votanţi, să existe şi obligativitatea întocmirii de procese verbale separate pentru respectivele liste. În caz contrar, conducerea PDL este decisă să nu recunoască votanţii din listele suplimentare.

Tot în Colegiul de marţi, democrat-liberalii au tranşat oficial strategia publică. Cu 89 de voturi pentru, o abţinere şi niciun vot împotrivă, PDL a decis să nu cheme electoratul la votul din 29 iulie, aducând ca argument încălcarea principiilor democratice care au dus la suspendarea lui Traian Băsescu.