Cum vor face şcoală online elevii care nu au semnal de internet: cursurile, duse de poştaş la uşă şi transmise la postul tv local

Peste 100 de unităţi de învăţământ din România vor începe anul şcolar în scenariul roşu, situaţie în care elevii vor trebui să participe la cursuri online. Acest lucru presupune o conexiune bună la internet, însă există destule localităţi în care nu există semnal de internet. Aici, autorităţile apelează la metode care de care mai ingenioase pentru ca elevii să nu piardă lecţiile.

RomaniaTV.net
10 sept. 2020, 19:50
Cum vor face şcoală online elevii care nu au semnal de internet: cursurile, duse de poştaş la uşă şi transmise la postul tv local

Nu este o glumă! În localitatea ieşeană Bivolari, elevii vor aştepta poştaşul. O dată pe săptămână, acesta le va aduce cursurile printate, scrie Mediafax. Școala din Bivolari e singura din județ în care cursurile încep exclusiv online. 

Citeşte şi Monica Anisie, anunţ de ultimă oră. Cum se vor desfăşura cursurile începând cu 14 septembrie VIDEO

În localitatea Suhurlui, din Galaţi, materia pentru prima săptămână de şcoală a fost comprimată şi înregistrată şi va fi difuzată la televizor. 

Materia care ar fi trebuit predată în cursul săptămânii 14-21 va fi comprimată într-o oră, o oră şi ceva, şi prezentată de către un profesor la televizor„, spune Onuţ Atansiu, inspector şcolar general, ISJ Galaţi, potrivit sursei citate.