Cum vor fi împărţite ministerele dacă PNL dă premierul: PSD ia Finanţele, Economia, Transporturile și Secretarul general al Guvernului

Dacă viitorul prim-ministru va fi din partea PNL-ului, atunci ministerele cu cele mai mari bugete plus postul de secretar general al Guvernului vor reveni PSD-ului. În această situaţie, PSD va primi 10 ministere, PNL - 8 şi UDMR - 3.

20 nov. 2021, 23:10
Cum vor fi împărţite ministerele dacă PNL dă premierul: PSD ia Finanţele, Economia, Transporturile și Secretarul general al Guvernului

După un an și jumătate, adică la 1 iulie 2023, PSD va prelua şefia Guvernului și își va schimba numărul de portofolii.

Aşadar, dacă în sistemul rotativ premierul va fi al PNL-ului la început, atunci PSD-ul va avea miniştri la Transporturi, Finanțe și Economie şi, de asemenea, şi postul de secretar general. Tot PSD-ului i-ar reveni și Ministerul Apărării. PNL va rămâne, astfel, cu Ministerul Fondurilor Europene, cu cel al Justiției, cu cel de Interne și cu Ministerul de Externe.

La discuții s-a decis suplimentarea portofoliilor din Guvern cu trei, astfel în loc de 18 ministere câte sunt în prezent, noul Executiv va avea 21 în total.

UDMR își păstrează cele trei ministere: Dezvoltarea, Mediul – care va fi, probabil, despărțit de Ministerul Pădurilor și Apelor, care va merge la PNL, şi Sportul.

Citeste si Soluţia pentru creşterea pensiilor şi alocaţiilor, avansată de Kelemen Hunor. „Ar însemna o taxă de solidaritate venită de la acele companii care au o cifră de afaceri mai mare de o sută de milioane de euro pe an”

Cum arată lista miniştrilor PNL după ultimele negocieri

Justiţie – Alina Gorghiu

Interne – Lucian Bode

Educație – Sorin Cîmpeanu

Energie – Virgil Popescu

Externe – Bogdan Aurescu

Fondurile Europene – Cristian Bușoi

Digitalizare – Robert Sighiartău

Cultură – Bogdan Gheorghiu

Citeste si Ludovic Orban: „Nici în perioada campaniei, cei care l-au susţinut pe Cîţu nu dădeau doi bani pe el. Iohannis e cea mai mare dezamăgire a mea”

Lista miniştrilor PSD după ultimele negocieri

Secretariatul General al Guvernului

Finanțelor – Adrian Câciu/ Leonardo Badea

Transporturi – Sorin Grindeanu

Munca – Marius Budăi / Gabriela Firea

Sănătatea – Alexandru Rafila

Apărarea – Vasile Dîncu

Agricultura – Adrian Chesnoiu

Economie – nu s-a stabilit

IMM-uri – nu s-a stabilit

Turism – nu s-a stabilit

Lista miniştrilor UDMR după ultimele negocieri

Dezvoltare – Cseke Attila

Mediu – Tancsoz Barna

Tineret și Sport – nu s-a stabilit