Cum vor reveni elevii la şcoală după vacanţa de Paşte. Decizia luată după discuţia preşedintelui cu Sorin Cîmpeanu

Elevii se vor întoarce la şcoală după vacanţa prelungită de Paşte în funcţie de cele trei scenarii cunoscute. Anunţul a fost făcut joi, după întâlnirea preşedintelui Iohannis cu ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.  

08 apr. 2021, 18:12
Cum vor reveni elevii la şcoală după vacanţa de Paşte. Decizia luată după discuţia preşedintelui cu Sorin Cîmpeanu

Cum vor reveni elevii la şcoală după vacanţa de Paşte. Administraţia Prezidenţială a anunţat după discuţia lui Klaus Iohannis cu Sorin Cîmpeanu că elevii se vor întoarce la cursuri în funcţie de cele trei scenarii existente.

„În ceea ce privește reluarea cursurilor după actuala vacanță, se vor aplica aceleași scenarii pe baza cărora s-a desfășurat activitatea didactică în acest semestru. Obiectivul principal este reîntoarcerea în clase a tuturor elevilor cât mai curând posibil, dar acest lucru depinde direct de evoluția epidemiologică”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Administraţia Prezidenţială.

Cum vor reveni elevii la şcoală după vacanţa de Paşte. Care sunt cele trei scenarii

Citeşte şi EXCLUSIV. Sorin Cîmpeanu: „Luăm în calcul extinderea perioadei de şcoală începând cu anul şcolar următor”

Scenariul verde – incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori – activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toate categoriile de antepreșcolari, preșcolari și școlari;

Scenariul galben – incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1.000 dar mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori – activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toți antepreșcolarii și preșcolarii, elevii claselor din învățământul primar, precum si pentru elevii claselor terminale din învățământul gimnazial, liceal, profesional si postliceal;

Scenariul roșu – incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 – activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toți antepreșcolarii și preșcolarii, precum și pentru elevii claselor din învățământul primar.

Citeşte şi Sorin Cîmpeanu anunţă deschiderea unor grădiniţe în vacanţă. Ce spune despre deschiderea şcolilor

„Au fost abordate teme privind sistemul educațional, precum și modalitatea de derulare și de finalizare a anului școlar 2020-2021, în condiții de siguranță pentru toți participanții la procesul de învățământ.

În acest context, au fost evaluate demersurile realizate pentru asigurarea măsurilor de protecție sanitară la nivelul unităților școlare.

Președintele Klaus Iohannis a apreciat acțiunile Ministerului Educației referitoare la campania de vaccinare pentru comunitățile școlare și universitare și a evidențiat, totodată, necesitatea intensificării procesului de vaccinare. Imunizarea într-un număr cât mai mare a personalului din sistemul de învățământ va permite desfășurarea în siguranță a cursurilor, atât cadrele didactice, cât și elevii fiind, astfel, protejați împotriva infectării cu SARS-CoV-2.

O altă temă de discuție a vizat nevoia de consolidare a unor conduceri performante la nivel preuniversitar. În acest sens, în perioada următoare, Ministerul Educației va stabili metodologia și criteriile pentru organizarea concursurilor de ocupare a funcțiilor de directori și directori adjuncți”, a mai transmis Cotroceniul într-un comunicat de presă.

Reamintim că Sorin Cîmpeanu anunţa recent revenirea la cursurile faţă în faţă a elevilor după vacanţa prelungită de Paşte.


loading...