Sorin Cîmpeanu anunţă deschiderea unor grădiniţe în vacanţă. Ce spune despre deschiderea şcolilor

Un "număr însemnat" de grădiniţe vor funcţiona şi pe perioada vacanţei de primăvară, cu avizul direcţiilor de sănătate publică, mai informează Ministerul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, într-un comunicat remis luni presei.

05 apr. 2021, 19:26
Sorin Cîmpeanu anunţă deschiderea unor grădiniţe în vacanţă. Ce spune despre deschiderea şcolilor

Sorin Cîmpeanu a propus şi o soluţie pentru a asigura deschiderea școlilor indiferent de scenariul epidemiologic, după ce Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a declarat că are încă întrebări despre cum va fi gestionată pandemia şi cât va mai dura până să ne întoarcem la normalitate.

„Am constituit o echipă din cei cinci secretari de stat din ministerul Educaţiei care începând de miercuri vor merge în fiecare judeţ şi vor face întâlniri cu toţi responsabili din toate şcolile din respectivul judeţ, pentru a promova necesitatea şi importanţa testării în şcoli alături de vaccinarea personalului didactic. Facem tot ce depinde de noi.”, a spus Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

„În 8 săptămâni de școală, adică începând cu data de 8 februarie, au fost folosite mai puțin de 2% din numărul total de teste antigen rapide puse la dispoziție pentru testarea în școli.

Când un elev prezintă simptome sau când sunt anunţaţi că există un caz confirmat în clasa respectivă, DSP nu reacţionează repede, acei copii pleacă acasă şi rămân netestaţi. Sigur este şi problema acordului părinților care nu își dau acceptul.

Sorin Cîmpeanu: „Dorim deschiderea şcolilor cu prezența fizică indiferent de scenariu verde, galben sau roșu”

Dacă Ministerul Sănătății ne spune că nu sunt relevante, ministerul Educaţiei de repoziționează şi va face campanii de informare. Dorim deschiderea şcolilor cu prezența fizică indiferent de scenariu verde, galben sau roșu”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

„Toate acestea trebuie să se finalizeze cu intrarea în normalitate a şcolii. Pierderile suferite de elevi prin şcoala online sunt deja foarte mari. Educaţia nu te îmbolnăveşte”, a mai spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„Ministerul Educaţiei a creat cadrul legal pentru ca grădiniţele să poată organiza activităţi cu copiii şi în perioada vacanţei de primăvară. Astfel, un număr însemnat de grădiniţe din sistemul de educaţie vor funcţiona şi pe perioada vacanţei de primăvară, cu avizul direcţiilor de sănătate publică. Numărul acestora este diferit de la o săptămână la alta în funcţie de solicitări şi de capacitatea grădiniţelor de a asigura resursa umană”, mai afirmă Ministerul Educaţiei, într-un comunicat de presă.

Astfel, în perioada 5-9 aprilie vor funcţiona la nivelul ţării 691 de grădiniţe, în perioada 12-16 aprilie – 1.154 de grădiniţe, 19-23 aprilie – 1.123.

De asemenea, în perioada 26-29 aprilie vor funcţiona 554.

Citeşte şi: Vacanţa de vară mai scurtă. Fostul ministrul al Educaţiei cere prelungirea anului şcolar după model german