EXCLUSIV. Sorin Cîmpeanu: „Luăm în calcul extinderea perioadei de şcoală începând cu anul şcolar următor”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a vorbit miercuri, într-o intervenţie telefonică la România TV, despre modificarea structurii anului şcolar.

07 apr. 2021, 15:13
EXCLUSIV. Sorin Cîmpeanu: „Luăm în calcul extinderea perioadei de şcoală începând cu anul şcolar următor”
Sorin Cîmpeanu anunţă în ce situaţie se revine complet la cursurile online: "Şcoala e un factor de transmitere a infecției cu SARS-CoV-2"

Sorin Cîmpeanu a vorbit miercuri, într-o intervenţie telefonică la România TV, despre ce îi așteaptă pe elevii români începând cu anul următor.

„Revenim la normal. Asta înseamnă prezență fizică în toate școlile din România. Revenirea la normal înseamnă  accelerarea procesului de recuperare a aceea ce s-a pierdut pe parcursul perioadei de predare online. Ministerul Educației a lansat azi campania „Vaccinare, testare pentru învățare”, o campanie prin care secretarii de stat vor fi prezenți timp de 3 săptămâni în toate județele și vor avea dezbateri cu toate școlile din județe.

Se vor discuta problemele precum susținerea reglementărilor pentru bursele școlare de la bugetul de stat, se va discuta din perspectiva pregătiririi cadrelor didactice pentru predarea online. se vor discuta nevoile de investiții în școlile românești. Avem prevăzute sume importante pentru acest lucru.

Lucrurile nu pot rămâne așa cum au fost până acum. Educația va beneficia de resurse conforme cu prioritatea pe care spunem cu toții că o are școala românească. Anul școlar viitor va trebui să se deruleze în așa fel încât să poată fi recuperate și pierderile din acest an școlar, motiv pentru care Ministerul Educației dorește extinderea programului de educație remedială cu anul școlar 2021 – 2022″, a explicat ministrul Educației.

Presupune extinderea anului școlar din 2022?

„Nu. Extinderea programului național de ore de recuperare. asta nu înseamnă că anul va dura mai mult. Ordinul de ministru cu structura anului școlar 2021 – 2022 ste deja publicat, în urma consultărilor cu  reprezentanții elevilor, profesorilor și părinților. Luăm în calcul extinderea duratei de școală începând cu anul școlar următor. E nevoie de predictibilitate”.


loading...