Cum vor vota şefii de filiale din PSD propunerea de executare a lui Geoană

Un număr de 38 dintre preşedinţii de organizaţii judeţene şi de sector ale PSD au mandate de la filiale pentru a vota, la Comitetul Executiv Naţional de marţi, propunerea de excludere a lui Mircea Geoană din partid, au declarat pentru Mediafax surse social-democrate.

RomaniaTV.net
22 nov. 2011, 12:07
Cum vor vota şefii de filiale din PSD propunerea de executare a lui Geoană

Din cei 48 de preşedinţi de organizaţiilor judeţene, ale PSD Bucureşti şi ale sectoarelor Capitalei, 38 au mandate precise de la conducerile executive ale filialelor respective pentru a vota punerea în aplicare a recomandării Comisiei Naţionale de Arbitraj şi Integritate Morală (CNAIM) ca Mircea Geoană să fie exclus din partid.

Potrivit surselor citate, zece dintre preşedinţii de organizaţii ar urma să voteze fie împotriva excluderii fostului lider PSD, fie să se abţină de la vot. Printre aceştia se numără PSD Bucureşti şi cinci dintre filialele de sector, PSD Dolj, PSD Giurgiu, PSD Vaslui, PSD Călăraşi.

De asemenea, conform aceloraşi surse, dintre membrii Biroului Permanent Naţional care nu sunt preşedinţi de filiale, s-ar putea abţine la propunerea de excludere şi preşedintele de onoare al partidului, Ion Iliescu, şi vicepreşedintele Ecaterina Andronescu.

Comitetul Executiv al PSD, care are 57 de membri, se reuneşte, marţi, pe ordinea de zi figurând şi propunerea Comisiei de integritate ca Mircea Geoană să fie exclus din partid. Decizia CNAIM a fost luată duminica trecută, cu 43 de voturi favorabile şi cinci voturi „împotrivă”.