Cum speră fratele lui Elon Musk să revoluționeze agricultura. „Vrem să oferim mâncare pentru toată lumea”

Kimbal Musk, fratele mult mai cunoscutului Elon Musk, a anunţat ultima inovaţie în domeniul agriculturii. Acesta a creat fermele-container, un tip de infrastructură pentru producție alimentară, prin care vrea să promoveze o nutriție mai sănătoasă și accesibilă oamenilor din marile orașe.

26 iul. 2022, 10:33
Cum speră fratele lui Elon Musk să revoluționeze agricultura. „Vrem să oferim mâncare pentru toată lumea”
 Cum vrea fratele lui Elon Musk să revoluționează agricultura

Cum vrea fratele lui Elon Musk să revoluționează agricultura. Ideea principală de la care pleacă Kimbal Musk este ca legumele, salatele și ierburile aromatice să poată fi cultivate controlat, doar cu ajutorul apei și al electricității, anunţă Digi24. „Provocarea cu care ne confruntăm acum este cum să oferim mâncare „adevărată” pentru toată lumea, iar tehnologia permite acum ca mâncarea să fie delicioasă.  Așadar, am venit cu ideea să facem agricultură într-un spațiu închis, în oraș. Facem asta în Brooklyn. Avem 10 ferme. Transformăm containerele pe care le vedeți pe nave în ferme închise”, a declarat Kimbal Musk.

Produse 100% românești pentru români, pe rafturile unui nou lanț de magazine. Petre Daea și Mircea Coșea învie Casa Unirea. Proiectul care ar putea sparge monopolul companiilor străine

O astfel de micro-fermă are 30 de metri pătrați, iar, în interior, sunt instalate rafturi și rezervoare de apă îmbogățită cu îngrășăminte. Pentru a stimula producția, sunt folosite lumini cu LED-uri albastre și roz. Inovația tehnologică în fermele-container constă în modul de monitorizare a culturilor. Sunt folosiți senzori electronici speciali care colectează datele într-un singur loc și controlează artificial climatul. Într-un astfel de modul agricol pot fi cultivate chiar și 50 de mii de salate în fiecare an. În plus, fermele-container pot fi montate oriunde – în grădină, lângă un restaurant sau chiar lângă magazine.

Planul ministrului Petre Daea pentru resuscitarea agriculturii din România: „Fiecare zi, fiecare oră contează!”

Există, însă, și specialişti care susţin că un astfel de proiect nu este suficient pentru a rezolva problemele alimentare. „Cred că este grozav orice proiect care are legătură cu mâncarea noastră, cu aspectul uman, modul în care înțeleg oamenii de unde provine mâncarea. Însă un astfel de proiect nu este o soluție pentru a hrăni un oraș cu peste 8 milioane de locuitori. Chiar dacă este bine finanțat sau scad prețurile. Este una dintre soluții, dar nu singura soluție”, a spus Jennifer Berg, profesor la Departamentul de Nutriție al Universității din New York.